2 millió forint segítséget kapott a három hete elgázolt kukás családja

2 millió forint segítséget kapott a három hete elgázolt kukás családja2 millió forint segítséget kapott a három hete elgázolt kukás családja

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatója, Klug Lajos a baleset másnapján saját hatáskörben intézkedett a kétgyermekes családnak egymillió forintos gyorssegély kifizetésére. További segítséget jelent, hogy a társaság szakszervezete és üzemi tanácsa gyűjtést szervezett, melynek során az FKF Zrt. dolgozói további egymillió forintot adtak össze munkatársuknak.

Már tudatánál van az a kukás, akit 2012. november 19-én reggel fél hatkor gázolt el furgonjával egy ittas vezető az Üllői úton. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 32 éves rakodójának folyamatosan javul az állapota, ezért az orvosok felébresztették a mélyaltatásból, azonban arcának súlyos sérülései miatt még nehezen kommunikál környezetével.

Mint ismeretes 2012. november 19-én, hétfőn korán reggel az Üllői út 53/b szám előtt a szélső forgalmi sávban, egy fehér kisteherautó fékezés nélkül, hátulról belerohant a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkát végző, sárga megkülönböztető jelzést használó hulladékszállító járművébe. Az ütközés következtében az egyik súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset idején az Üllői úton közlekedett saját gépkocsijával egy mentőtiszt, aki haladéktalanul megkezdte a sérült szakszerű ellátását, értesítette a mentőket és a rendőrséget. A kukást a mentők kórházba szállították, ahol több műtétet is végrehajtottak rajta.