69 munkagéppel folyamatosan takarította az utakat az éjszaka a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

69 munkagéppel folyamatosan takarította az utakat az éjszaka a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.69 munkagéppel folyamatosan takarította az utakat az éjszaka a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

Budapest teljes területén tegnap délután változó intenzitású havazás kezdődött. Kedden este a közösségi közlekedés lelassult, de járatleállás nem volt.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az éjszakai műszakban 69 munkagéppel folyamatosan végezte az 1200 kilométer hosszúságú  fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető mellékútvonalakon a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. Munkájuk eredményeként hajnalban a BKV járatai elindultak.

A mellékutak havasak, takarításukat csak a csapadék megszűnését követően mintegy 6 óra múlva tudják megkezdeni.

Kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne az úttestre tolják!

A járművezetőket arra kérik, hogy fokozott figyelemmel, az időjárási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek!

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. tájékoztatja lakosságot, hogy a téli időjárás miatt hómunkásokat vesz fel szerdán délelőtti 06.00 – 14.00 óráig tartó munkavégzésre.

Jelentkezni a kerületi szolgáltatási csoportoknál lehet, melyek címei megtalálhatók társaságunk honlapján a www.fkf.hu címen, de érdeklődhetnek 06 40 353 353-as kékszámunkon is.

A nyolc órai munkavégzésért nettó 3.350.-Ft-ot fizet az FKF Zrt.