72 óra kompromisszum nélkül

72 óra kompromisszum nélkül72 óra kompromisszum nélkül
Önkéntes fiatalok ezrei fognak össze, hogy szebbé tegyék a környezetüket, és példát mutassanak: így is el lehet kezdeni jobbá tenni a világot. Ők már tudják, hogy a nagy változások kis lépésekkel kezdődnek, és összefogással, közösen nagyot alkothatunk. Ahogy a program szlogenje is mondja: Veled kezdődik!
2014. október 9-12. között hetedik alkalommal kerül megrendezésre a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű országos önkéntes ifjúsági akció. A három történelmi egyház közös kezdeményezése során szerte az országban várhatóan több mint tízezer önkéntes végez 72 órán át közhasznú feladatot szociális, fejlesztő és ökológiai projektek keretében.
Az akció célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére, segítőkészségére. Az akcióban részt vevő fiatalok megtapasztalhatják, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és hogy segíteni másoknak szabadon nagyszerű érzés, és nagy ajándék.
Az országosan több mint 50 önkéntes koordinátor közreműködésével zajló akcióba idén a BVK Holding Zrt., valamint tagvállalatai közül a FŐTÁV, a FŐKERT és az FKF is bekapcsolódik, így Budapest több pontján lesznek olyan kiemelt projektek, amikhez bárki csatlakozhat.
 
A FŐKERT Nonprofit Zrt. támogatásával Október 10-én (pénteken) Budapest négy kerületében több száz önkéntes fog kerítésbontást, valamint festési munkálatokat végezni az alábbi helyszíneken:
- IV. kerület, Elem utca
- XIII. kerület, Szent István park
- II. kerület Bem rakpart
- XI. kerület, Feneketlen-tó
 
Az FKF Nonprofit Zrt. támogatásával szintén négy budapesti kerületben közterek tisztítása lesz az önkéntesek feladata.
A munkavégzés helyszínei:
- III. kerület, Bécsi út 231.
- IX. kerület, Haller u. 84.
- XIII. kerület, Szent László u. 111.
- XXI. kerület, Csete Balázs u. 7.
 
Október 11-én (szombaton) a IV. kerületben, az Elem utcában a FŐTÁV Pimp My Pipe kampánya keretében, az előző nap megfestésre kerülő csöveket fogják az önkéntesek egyedi design-nal ellátni Urban X Stitch technikával.
A kiemelt projektek helyszínein közös játékokkal és programokkal is várják az önkénteseket, valamint több eseményen jelen lesz Szabó Balázs, a Szabó Balázs Bandája frontembere, aki az akció fővédnöke is egyben.
A 72 óra kompromisszumok nélkül bármely programjához lehet csatlakozni 09.25-ig a www.72ora.hu oldalon, akár egyénileg, akár csapatban. Ezt követően csak a kiemelt programokra van lehetőség jelentkezni, szintén a honlapon.
Várunk minden tenni vágyó fiatal önkéntest.
Veled kezdődik!