A BGYH Zrt. vendégül látja az árvíz idején a Dagálynál segítő önkénteseket

A BGYH Zrt. vendégül látja az árvíz idején a Dagálynál segítő önkénteseketA BGYH Zrt. vendégül látja az árvíz idején a Dagálynál segítő önkénteseket

2013. június 5. és 10. között a Dagály Fürdő komoly veszélybe került a Duna magas vízállása miatt. Ezekben a napokban megmutatkozott a budapestiek önzetlen segítőkészsége és tenni akarása. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. szeretné megköszönni minden önkéntes segítségét, ezért egy strand vouchert ad ajándékba minden regisztrált önkéntesnek, amely bármelyik, a BGYH Zrt. által üzemeltetett strandon beváltható.

2013. június 5. és 10. között a Dagály Fürdő komoly veszélybe került a Duna magas vízállása miatt. Ezekben a napokban megmutatkozott a budapestiek önzetlen segítőkészsége és tenni akarása. A hat nap alatt összesen több mint 5.000 önkéntes segített az árvízi védekezésben, csak a június 8-i napon 2.170 fő vett részt a mentési munkálatokban. Természetesen rengeteg segítséget kaptunk a környéken lakóktól is, akik szendvicsekkel, kávéval, pogácsával támogatták a fizikai munkát végzőket. A védekezés során több mint 1.100 m3 homok, több mint 100.000 zsák, 600 pár munkavédelmi kesztyű, 100 lapát került felhasználásra.

Az árvíz levonulása és a károk részleges helyreállítása után 2013. június 13-án újra kinyitott a Dagály Fürdő és a Rudas Fürdő gőzrészlege. A Lukács Fürdő június 19-től, a Király Fürdő pedig június 27-től várja újra vendégeit. A Palatinus Strand megnyitására a Margitsziget megnyitását követően kerülhet sor. A többi fürdő, illetve strand, melyeket nem érintett az árvíz, továbbra is a megszokott nyitva tartással várja vendégeit. A standfürdők zárására tervezetten szeptember 1-én, vasárnap kerülne sor (kedvező időjárás esetén szeptember 8-án).