A FŐKERT nemzetközi sikere Tallinn-ban

A FŐKERT nemzetközi sikere Tallinn-banA FŐKERT nemzetközi sikere Tallinn-ban

A FŐKERT Nonprofit Zrt. részt vett a Nemzetközi Tallinni Virágfesztiválon, ahol I. helyezést ért el megvalósított kertjével.

Az immár negyedik alkalommal megrendezett rendezvény célja a kertkultúra népszerűsítése, a résztvevő országok bemutatkozása mellett. A nemzetek által képviselt kertművészeti irányok sokszínűsége - benne a 29 kertrészlettel - a világ számos országából vonzza a látogatókat.

A rendezők ebben az évben a „Feng Shui a kertben", illetve a „Fények és színek" tematikák mentén szervezték a versenyt. A FŐKERT Nonprofit Zrt. az utóbbit választva, a „A színek születése" címet viselő kertet építette meg.

A kert alapgondolata a klasszikus színelméletből indult ki, mely szerint a három alapszínből hozhatók létre a másodlagos színek. Mivel valamennyi színes felület színét a visszaverődő fénysugarak adják, három, 2,5 méter magas fémoszlopról indított színes, madzag-rendszer fűzéssel szimbolizálták a fénysugarakat, a színes fényt.

A megépített kertek három kategóriában – legjobb Feng Shui kert, legjobb fények és színek kert, valamint „nemzet kertje”, összesített kategória – részesültek díjazásban a nemzetközi szakmai zsűri és a közönség által. A FŐKERT a „Nemzet kertje” kategóriában I. helyezést ért el.