A FŐKERT Nonprofit Zrt. közel 80.000 darab kétnyári növény kiültetését kezdi el

A FŐKERT Nonprofit Zrt. közel 80.000 darab kétnyári növény kiültetését kezdi elA FŐKERT Nonprofit Zrt. közel 80.000 darab kétnyári növény kiültetését kezdi el

A FŐKERT Nonprofit Zrt. a fenntartása alatt álló városrészek majd minden pontján közel 80.000 darab kétnyári növényt – árvácskákat, nefelejcset – ültet ki. Parkokba, terekre, szobrok, emlékművek, intézmények köré ültetnek, hol jelentős méretű, hol kisebb foltokat ezekből a még hidegebb hajnalokat, vagy hűvösebb nappalokat is elviselő, sőt kedvelő kétnyári növényfajokból.

A tavaszra forduló időjárás előtérbe helyezte a takarítási munkákat: a télen felgyülemlett, eddig a hó alatt megbúvó szemét és növényi hulladék összegyűjtését.  Ezen kívül elvégezték az árvácska ágyak állapotának felmérését, felfrissítését.

Idén, a nagyon kedvező téli időjárásnak köszönhetően jóval kevesebb a fagyási kár az ősszel kiültetett árvácska ágyakban, s a taposási és egyéb rongálásokból adódó kár is kevesebb, mint az eddigi években.

A saját termesztéssel előállított növények közül, legnagyobb mennyiségben árvácskát használnak, hisz óriás méretűre nyíló virágaikkal hamar és látványosan befedik a felületeket. A tavalyi év nagy sikere után idén újra megismételik a nefelejcsek ültetését erősebb árnyalatú kék és sötét rózsaszín valamint fehér virágokkal. Igazán izgalmas látványnak ígérkezik a Pest-Buda Emlékműnél elültetésre kerülő közel 10.000 nefelejcs, valamint a Múzeum Kertben hamarosan nyíló több mint 4.500 db tulipán.

Az ütemterv szerint a március 15.-i koszorúzási helyszíneken még az ünnepség előtt, a többi helyszínen pedig március végéig befejeződnek a kiültetések.