A FŐTÁV 10 %-kal csökkenti a lakossági távhőszolgáltatás alapdíját

A FŐTÁV 10 %-kal csökkenti a lakossági távhőszolgáltatás alapdíjátA FŐTÁV 10 %-kal csökkenti a lakossági távhőszolgáltatás alapdíját

Versenyképességének fokozása, valamint a fogyasztói terhek csökkentése érdekében a FŐTÁV Zrt. 2012. július 1-jétől 10 %-os alapdíjkedvezményt biztosít a lakossági, lakás célú távhőszolgáltatási alapdíjból, melynek átlagos mértéke bruttó 593 Ft havonta. A díjcsökkentést a működési költségeken elért megtakarítások teszik lehetővé, amit a FŐTÁV Zrt. a stratégiájának megfelelően át kíván adni a fogyasztóinak.

A fővárosban a lakossági távhőfelhasználók döntő többsége a távhőszolgáltatási alapdíjat a tulajdonában álló lakás légtérfogata alapján fizeti. A fővárosban az átlagos méretű (52 m2 alapterületű, 135 légm3-es), fűtéssel és használati melegvíz-szolgáltatással ellátott lakás havi bruttó alapdíja 5927 Ft. Júliustól tehát egy átlagos lakás havi alapdíja 593 forinttal csökken, így 2012-ben a megtakarítás lakásonként átlagosan 3558 Ft lesz.

Az első alacsonyabb alapdíjú számlát a június végén kézbesített, a júliusi alapdíjat tartalmazó számlán érvényesíti a szolgáltató.

A FŐTÁV Zrt. a hátralékkal nem rendelkező ügyfelei számára további egyszeri alapdíj-jóváírást tervez. A további alapdíj-jóváírás feltételeiről a Társaság június 15-e után ad tájékoztatást.