A FŐTÁV szükség esetén május 15. után is fűt

A FŐTÁV szükség esetén május 15. után is fűtA FŐTÁV szükség esetén május 15. után is fűt
A jogszabály szerint (157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelethez 3. sz. melléklet Távhőszolgáltatási Közüzemi Szabályzat) a fűtési időszak szeptember 15-étől május 15-éig tart.

A FŐTÁV felkészült arra, hogy a szokatlanul alacsony hőmérséklet május 15-e után is szükségessé teheti a fűtésszolgáltatás folytatását vagy visszakapcsolását, igény szerint valamennyi épületben biztosítani tudja a fűtést. A rendkívüli időjárásra való tekintettel a fűtés újbóli bekapcsolását és későbbi leállítását (melyet szintén eseti megrendeléssel kell majd jelezni) a FŐTÁV díjmentesen biztosítja fogyasztóinak.

Ahol a FŐTÁV már korábban, az üzemviteli megállapodás, vagy eseti megrendelés alapján leállította a fűtést, az újbóli indítást a lakóközösségek képviselőjének kell kérni a FŐTÁV-tól. Azoknál az épületeknél, ahol automatikus szabályozó működik és még nem kérte a lakóközösség a fűtés kikapcsolását, a rendszer a beállított külső hőmérsékleti értéknek megfelelően automatikusan elindítja a fűtést, de a május 15-e utáni szolgáltatást eseti megrendeléssel ez esetben is igényelni szükséges.