A Főváros is részt vesz a TeSzedd! országos szemétszedési akcióban

A Főváros is részt vesz a TeSzedd! országos szemétszedési akcióbanA Főváros is részt vesz a TeSzedd! országos szemétszedési akcióban
Május 10-én, szombaton a Főpolgármesteri Hivatal, a BVK Holding Zrt., a Főkert és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ munkatársai részt vesznek a „TeSzedd!  - Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióban, amelyet az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség szervez, idén negyedik alkalommal. A program célja környezetünk megtisztítása, az egyéni felelősség, az önkéntesség népszerűsítése és kampány a közterületi hulladékelhelyezés ellen.

A főváros munkatársai idén a kis-sváb-hegyi kőfejtő sziklánál fognak szemetet szedni. A sziklára az elmúlt hetekben adta meg a hegymászói működési engedélyt a Főpolgármesteri Hivatal. A természetvédelem alatt álló területen az utóbbi években jelentős mennyiségű hulladék halmozódott fel. A szikla és környezete megtisztításával hozzájárulunk a természeti érték védelméhez, a kulturált környezet megteremtéséhez és a hegymászósport népszerűsítéséhez. Az akció keretében a területért felelős KSH egyesület "bemászási" lehetőséget biztosít a fővárosi önkénteseknek.

Az akció május 10-én, szombat reggel 10:00 órakor kezdődik és várhatóan 17:00 óráig tart.
 
A TeSzedd! idén nemzetközi színtéren is bemutatkozik, mivel Magyarország csatlakozik a „Let’s Clean Up Europe!” elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amelyet az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg. Május 10-én a kontinens 28 országának polgárai töltik a napjukat szemétszedéssel.

 

További információ:

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért http://szelektalok.hu/teszedd/
Let’s Clean Up Europe http://www.letscleanupeurope.eu/