A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az éjszakai műszakban 54 járművel síkosságmentesítette az utakat

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az éjszakai műszakban 54 járművel síkosságmentesítette az utakatA Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az éjszakai műszakban 54 járművel síkosságmentesítette az utakat
Budapesten kedden délután - az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően - változó intenzitással és területi eloszlásban havazás kezdődött, amely az esti órákban elállt. Nem sokkal éjfél előtt ismét esni kezdett. A főváros különböző pontjain különböző halmazállapotú csapadék hullott. Az eddig leesett hó vastagsága - méréseink szerint - hajnalban, a budai oldalon 10,5 cm, a pesti városrészben ennél kevesebb volt.
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az éjszakai műszakban 54 szóró munkagéppel végezte az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési-úthálózaton, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, valamint a lakosság ellátását biztosító logisztikai bázisokhoz vezető mellékutakon a hó eltakarítását és a  síkosságmentesítést. A mellékutak megtisztítását csak a havazás megszűnése után 6 órával tudták megkezdeni. Hajnalban a közösségi közlekedés elindult.
Kérjük a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel, körültekintően vezessenek! Kérjük a magánház tulajdonosokat, a társasházak üzemeltetőit, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében!