A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. síkosságmentesítési munkavégzéséről

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. síkosságmentesítési munkavégzésérőlA Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. síkosságmentesítési munkavégzéséről

Budapestet az előrejelzések alapján észak-nyugat felől rövidesen egy újabb csapadékzóna éri el, melyből ónos eső várható.

A Pest megyei közútkezelőtől kapott tájékoztatás alapján Páty, és Nagykovácsi térségében már jégpáncél borítja az utakat.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. továbbra is a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban, teljes téli célgép-flottájával áll készenlétben, munkagépeink már preventív szórás végeznek a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakon.

Ónos eső esetén legnagyobb erőfeszítéseink ellenére is lejegesedhetnek, csúszhatnak az utak. Ilyenkor a szórás nem hatásos, mivel a folyamatos csapadék miatt a burkolatra kijuttatott hintőanyag felhígul, koncentrációja lecsökken, nem fejti ki a kívánt olvasztó hatást, az olvadék visszafagy, ezért jégpáncéllá válik az út.  Hatásos síkosságmentesítési munkát csak a csapadék megszűnését követően tudunk végezni.

Ezért kérjük az autósokat, hogy Budapesten csak az üljön autóba a mai napon, akinek feltétlenül muszáj.

Társaságunk az első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik.

A téli útviszonyok miatt minden Budapesten közlekedőtől fokozott türelmet és körültekintést kérünk.

Kérjük az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.