A Gellért Fürdő a világ öt legszebb uszodája között

A Gellért Fürdő a világ öt legszebb uszodája közöttA Gellért Fürdő a világ öt legszebb uszodája között

A spanyol El Economista 2014. január 8-án újabb összeállítást készített a világ öt legszebb uszodájáról, melyek közül elsőként említi meg a Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda úszómedencéjét. A fürdőt bemutató leírás Budapestről, mint az egyik legszebb történelmi városról ír, ahol több mint 100 forrás fakad. Nem véletlen, hogy Budapesten találhatók a világ leghíresebb fürdői. A Gellért Fürdő medencéje olyan helyszíneket utasított maga mögé, mint az indiai Umaid Bhawan vagy a szingapúri Marina Bay Sands Resort.

Az El Economista a világ második, Spanyolország vezető gazdasági hírportálja, melyet havonta több mint 5 millió ember olvas. Az összeállítás az alábbi linken található teljes terjedelemben:

http://www.eleconomista.es/evasion/tendencias/noticias/5441538/01/14/Las-cinco-piscinas-mas-impresionantes-del-mundo.html

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sikeres évet tudhat maga mögött. Mind vendégforgalma, mind bevétele növekedést mutat, fejlesztésekre pedig több mint 1,2 milliárd forintot tudott önerőből fordítani. A Lukács és Rudas fürdők felújítását követően a vendégforgalom mind a két történelmi fürdőben, több mint 30 %-kal emelkedett.