A víz világnapja

A víz világnapjaA víz világnapja

A BGYH Zrt. színes programmal készül a Víz Világnapja alkalmából A Víz Világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Célja, hogy óvjuk, védjük környezetünket, elsősorban a Föld vízkészletét! A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. idén is csatlakozik a rendezvényhez. 2014. március 21-23. között színpadi produkciók, versenyek, ajándékok, kedvezmények, kóstolók, idegenvezetések várnak minden kedves érdeklődőt.

Bábszínházi előadások

A Bábszínházi Világnapon, 2014. március 21-én – egy nappal a Víz Világnapja előtt – a Budapest Bábszínház művészei, Bercsényi Péter, Kovács Katalin és Spiegl Anna, különleges előadásra invitálják a Széchenyi, a Gellért és a Lukács fürdő vendégeit. A kifejezetten erre az alkalomra készült, élőzenére előadott etűd, a Vízi romantika témája a szerelem, a férfi-nő kapcsolat és a boldogság. Legyen részese a különleges élménynek! Játszák: Bercsényi Péter, Kovács Katalin, muzsikál: Spiegl Anna, rendezte: Kovács Katalin.
10.00 óra: Széchenyi Fürdő
14.00 óra: Gellért Fürdő
17.00 óra: Lukács Fürdő (A program a fürdővendégek számára ingyenes.)

Komolyzenei koncert a Zeneakadémia közreműködésével

Vikukel Dániel és Kanizsa Georgina egyaránt a klasszikus zene felől indult, a jazz fokozatosan vált elsődlegessé számukra. A science fiction tudományos-fantasztikus műveinek hatására együttesük, az Silence Fiction olyan jövőt képzel, ahol a tartalmas, igényes zene közel kerülhet az emberekhez, harsány előrenyomulás helyett pedig az önreflexiót választja, és csendes elmélyülést kínál. Kvartetté bővülve saját kompozíciókat mutatnak be invenciózus gondolkodásmóddal és egyedi hangzásvilággal. A koncerteken a négy fiatal zenész világának metszete mutatkozik meg, beszélgetéseikbe, álmaikba pillanthatunk be.
A koncertek időpontja: 2014. március 22., 11 és 14 óra között
Helyszín: Széchenyi Fürdő kültéri medencéi

Kedvezmények

2014. március 22-én a Dandár Fürdő egységes 1000 Ft-os belépővel várja a vendégeket. A Király Fürdő pedig 10%-os kedvezményt biztosít a masszázsok árából, melyek kifizetése készpénzben történik.

Kóstolók, termékbemutatók

Az idei programpalettát egészségmegőrzéssel és szépségápolással foglalkozó kiállítókkal gazdagítjuk, akik termékeik, szolgáltatásaik széles skálájával vonulnak fel a kiemelt eseményen. Partnereink: Aquademia, Avon, Gyümölcsmánia, Lush, Súlyfelejtő Klub, Széchenyi Kertvendéglő.

Idegenvezetések

Széchenyi fürdő: 13.00,15.00 és 17.00 órakor. A csoport létszáma max. 20 fő / csoport. A látogatáshoz előzetes regisztráció szükséges: info.szechenyi@spabudapest.hu
Gellért fürdő: 11.00, 13.00 és 16.00 órakor. A csoport létszáma max: 20 fő / csoport. A látogatáshoz előzetes regisztráció szükséges: info.gellert@spabudapest.hu.
Lukács fürdő: 11.00 és 15.00 órakor. A túra során a vendégek megtekinthetik a Lukács Galériát és megkóstolhatják a fürdő gyógyító hatású vizét is az ivócsarnokban. A csoport létszáma max: 25 fő / csoport. A látogatáshoz előzetes regisztráció szükséges: lukacsinformacio@spabudapest.hu

Úszóversenyek

A Víz Világnapja alkalmából a Dagály Fürdőben korcsoportok szerinti úszóverseny kerül megrendezésre, melyre minden jelentkezőt szeretettel várunk. Az első 3 helyezett ajándékban részesül.
Jelentkezés: személyesen a fürdő recepcióján, valamint a dagaly@spabudapest.hu e-mail címen lehetséges.
Jelentkezési határidő: 2014. március 20., csütörtök
Korosztályok:
1. korcsoport: Gyermek kategória: 14 éves korig
2. korcsoport: Ifi kategória: 15-18 éves korig
3. korcsoport: Felnőtt kategória: 19-39 éves korig
4. korcsoport: Senior kategória: 40 éves kortól

A versenyzőknek egy választott úszásnemben 100 m távot kell leúszniuk.

A futamok megszervezésére 2014. március 22-én, délelőtt 11:00 órától, valamint délután 16:00 órától kerül sor.
A jelentkezésnél kérjük megjelölni a korcsoportot és a futam időpontját is, melyre nevezni szeretnének.

A Csillaghegyi Uszodában megrendezett úszóversenyre két kategóriában lehet nevezni aznap a helyszínen.
Kategóriák:
Junior: 0- 39 éves korig
Senior: 40 éves kortól

Az uszodamester leméri minden versenyző idejét 2 hosszon (2x33m) a választott úszásnemben. Az eredmények 2014. március 25-én kerülnek kifüggesztésre az uszoda előterében. Az első 50 résztvevő garantált ajándékot és emléklapot kap. A két kategória első három helyezettje pedig a Fürdő által összeállított ajándékcsomagban részesül.

Ingyenes gyógyvíz kóstolás

A nemrégiben felújított és az éjszakai fürdőzésről is híressé vált Rudas fürdő meglátogatása mellett érdemes ellátogatni az Erzsébet híd lábánál található ivókúthoz, ahol ingyenes gyógyvízkóstolásra várjuk egészségre szomjazó vendégeinket 10 és 16 óra között.

Információ:
Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
Czinege Szilvia értékesítési és marketing igazgató
Telefon: +36-1/452-4550, 30/961-6782
e-mail: czinege.szilvia@spabudapest.hu
Web: www.budapestgyogyfurdoi.hu