Aquatlon verseny a Palatinus és Dagály Strandokon

Aquatlon verseny a Palatinus és Dagály StrandokonAquatlon verseny a Palatinus és Dagály Strandokon

A Dagály Termál és Strandfürdő Uszoda, valamint a Palatinus Strandfürdő, együttműködve az ország egyik legnagyobb amatőr triatlonos egyesületével, a Vasemberek Klubjával 2012. június 9-én egy formabontó és egyben különleges szezonnyitó sporteseményt, egy, a két fürdőt összekötő aquatlon versenyt rendez.

A verseny célja a gyerekek, a fiatalabb korosztály egészségtudatos nevelése, a sport szeretetének átadása, valamint a felnőtt korosztály számára egy olyan érdekes, kombinált mozgásforma bemutatása, mely a sportot szerethetővé és élvezhetővé teszi mindenki számára. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Dagály-Palatinus rendhagyó aquatlon versennyel egy olyan eseményt szeretne létrehozni, mely évről évre egyre több sportolót és nem sportolót vonz a szabadidős és a multi sportok világába.

Az egyéni és a csapatversenyen is bárki elindulhat, bármilyen úszó- vagy futóképességgel, hiszen nincs szintidő.  Csapatot 2, illetve 3 fő alkothat, a csapat első tagja az úszást, a második a futást, felnőtt korosztályban a 3. fő a második úszást teljesíti. A csapat korosztályát a legidősebb tag kora határozza meg.

A szervezők a versenyre 400 sportoló nevezését várják. Az előnevezések 2012. június 4-én éjfélig nyújthatók be elektronikus formában, a verseny honlapján: http://triatlonmagazin.hu/aquatlon/, de természetesen van lehetőség helyszíni nevezésre is, mely minden rajt előtt 45 perccel lezárul.

Minden korosztály egyéni, illetve váltó versenyének első három helyezettje kerül díjazásra, akik tárgyjutalomban részesülnek.

A verseny részletes felhívása, a nevezési díjak és a pályaleírások megtalálhatóak a verseny oldalán: http://triatlonmagazin.hu/aquatlon/