Budapesti Temetkezési Intézet Nonprofit Zrt.

www.btirt.hu
 

Közszolgáltatási tevékenységet ellátó Intézetünk hosszú múltra tekint vissza. Intézetünk jogelődjét 1919 áprilisában alapították magánvállalkozások egyesítésével. Az 1989-es rendszerváltást követően 1994-ben született a döntés a jelenlegi működési formáról. Mint a Fővárosi Önkormányzat egyszerűen zártkörűen működő részvénytársasága, kizárólagos tulajdonosai vagyunk Budapest 14 temetőjének, üzemeltetjük a Fiumei úti Sírkertet és a Csömöri Hamvasztó-üzemet és Sírkertet. Mi kezeljük a Fiumei úti Nemzeti Sírkertet is.

Intézetünk Magyarország, és egyben Európa legnagyobb kegyeleti szolgáltatója. Méltán vagyunk büszkék arra, hogy minőségbiztosítási rendszerünk évek óta ISO tanúsítással rendelkezik, amely fokozottan garantálja az ügyfeleink igénye és megelégedettsége szerinti szolgáltatást. Hazánkban elsőként értük el a teljes körű kegyeleti szolgáltatásokra, temetők fenntartására és üzemeltetésére, valamint a halottak hamvasztására kiterjedő minőségi követelmények, nemzetközi normák szerinti tanúsítását.

Temetőink mindegyike igényesen kialakított gondozott park. A Fiumei úti Sírkert – egyedülálló növényvilágával és szoborparkjával – ad nyughelyet nemzetünk nagyjainak. Az Újköztemető összefüggő zöldfelülete nagyobb kiterjedésű mint az V. kerület. Az 1991-ben alapított Kegyeleti Múzeum páratlan gyűjteményével világviszonylatban is nyilvántartott.

Összetett tevékenységünk jól szervezett rendszeren és korszerű technológián alapul. Évek óta lehetőséget biztosítunk a hagyományos (koporsós) és a hamvasztásos (urnás) temetés mellett a hamvak szórására is.

A főtevékenységhez kapcsolódó szolgáltatások teljes skáláját ajánljuk, a virágkötészeti termékek választékától a sírgondozásig. A jogszabályi feltételek keretében nyitottak vagyunk a különleges igények szerinti kegyeleti szolgáltatások felé. Temetőink gondozása kiemelt feladataink közé tartozik.

Folyamatosan fejlesztjük kínálatunkat. Nemcsak az új igényeket kutatjuk, hanem keressük a szociálisan érzékeny megoldásokat is. Ennek részeként biztosítjuk a lehetőséget kegyeleti előtakarékosságra.