„Rajtad is múljon! - Ismét miénk a park”

„Rajtad is múljon! - Ismét miénk a park”„Rajtad is múljon! - Ismét miénk a park”

A Főkert Nonprofit Zrt. és a BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. György István főpolgármester-helyettes úr valamint a közműcégek vezetőinek és dolgozóinak részvételével, közös nagytakarítást szervez immár második alkalommal „Rajtad is múljon! - Ismét miénk a park” elnevezéssel a Népligetben 2012. március 31-én, délelőtt 10 órától.

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a BVK Holding Zrt. megalakulása óta Budapest zöldterületeit közösen, „kéz a kézben” kívánja a Főpolgármesteri Hivatal, illetve a társ közműcégek fenntartani, gondozni, fejleszteni.

Ennek a Budapesten méltánytalanul, a fejlesztések, beruházások tekintetében elhanyagolt parknak a kitakarításával szeretné a FŐKERT Nonprofit Zrt. valamint a Városvezetés hangsúlyozni a zöldterületek fontosságát, jótékony hatását a városra, a városban élő emberekre, valamint nem utolsó sorban az összefogás erejét.

A nagytakarítás során a Planetárium és az újonnan kialakításra került Fitnesz pálya közötti területen közös szemétszedéssel, pázsittakarítással, több ezer árvácska kiültetésével, új padok és hulladékgyűjtők kihelyezésével varázsolják szebbé a résztvevők a Népligetet.