Egynyári virágágy tervező pályázat

Egynyári virágágy tervező pályázatEgynyári virágágy tervező pályázat

A FŐKERT Nonprofit Zrt. és a FŐGÁZ közös, virágágy tervező pályázatot hirdet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A két közműcég összefogásának, illetve a pályázatnak a célja, hogy felhívja a gyerekek és felnőttek figyelmét a zöld fontosságára, arra, hogy a városi tér a lakosságé, az Ő kikapcsolódásukat, rekreációjukat hivatott szolgálni. A pályázaton résztvevőknek – korosztályonkénti bontásban - lehetősége nyílik arra, hogy megtervezzék az egyik budapesti virágágyat, melyet 2013 tavaszán a FŐKERT Nonprofit Zrt., és a FŐGÁZ közösen meg is valósítanak. A II. János Pál pápa téren kialakításra kerülő virágágy elkészítését a FŐGÁZ és FŐKERT Nonprofit Zrt. a nyertesekkel közösen, környezettudatos gyermekprogramokkal és meglepetésvendéggel tarkított rendezvény keretein belül biztosítja.

A beérkező pályázatok előszűrését szakmai zsűri végzi, de a végső nyerteseket, közönségszavazással, Budapest lakossága választhatja majd ki.

A pályázatban résztvevő helyszínek korosztályonként: »      6-10 éves korosztály – Mikó utcai virágágy »      10-14 éves korosztály – II. János Pál pápa tér (ide egy új, 60 m2-es virágágyat alakít ki a FŐKERT, a FŐGÁZ támogatásával) »      14-18 éves korosztály – Erzsébet tér »      felnőtt – Eötvös tér   A részletes pályázati felhívás és a virágágyak alaprajzai letölthetőek a www.fokert.hu weboldalról.