Egynyári virágbemutatót tartottak a Margitszigeten

Egynyári virágbemutatót tartottak a MargitszigetenEgynyári virágbemutatót tartottak a Margitszigeten

A rendezvényt dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes úr nyitotta meg, aki a Virágoskert szépségén túl a Margitszigeten jelenleg zajló és már befejezett fejlesztések fontosságát méltatta. Ezt követően Szabó József vezérigazgató úr köszöntötte a jelenlevőket, aki hangsúlyozta, hogy a FŐKERT Nonprofit Zrt. feladatául tűzte ki a fenntarthatóság és az ökológiai szemlélet jegyében a városi zöldfelületeken az akár extenzíven, akár intenzíven, de mindenképpen ésszerűen fenntartható egynyári, illetve évelőfelületek népszerűsítését, mely a zöldterületek igényesebb megjelenésének előmozdítását hivatott szolgálni. Ennek jegyében idén a Margitszigeten több évelőágyás is kialakításra került, ezzel is tovább virágosítva a Duna koronaékszerét, a Margitszigetet.

A nyitóbeszédek után Pápai Veronika a FŐKERT Mérnökiroda Kft. tervező munkatársa tartott szakmai előadást az egynyári virágágyak kiültetéséről, majd a szakmai program a virágágyások részletes ismertetésével folytatódott, melyet Biró Borbála a FŐKERT dendrológusa vezetett. A rendezvény szakmai részét követően kezdetét vette a könnyed hangulatú est, mely során sanzon és blues zene tette hangulatosabbá a kora őszi péntek estét.

Tarlós István főpolgármester programjának megfelelően a Főváros kiemelt célja a Margitsziget fejlesztése. Ennek jegyében fogadta el korábban a Fővárosi Közgyűlés a sziget fejlesztési koncepcióját. A Margitszigeten megújult a szökőkút, amelyik Európa egyik legnagyobb és leghíresebb szökőkútjává vált. Az 1911-ben épült Víztorony szintén megújult tavaly, csakúgy, mint a Szabadtéri Színpad. A város folytatja a sziget fejlesztését: teljes csatornázással, öntözőrendszer kialakításával, útépítéssel, a dísz- és közvilágítás kiépítésével, a Japánkert és a Zenélőkút felújításával.