Egységes tájékoztató táblák a Margitszigeten

Egységes tájékoztató táblák a MargitszigetenEgységes tájékoztató táblák a Margitszigeten

Egységes arculatot kaptak a Margitsziget tájékoztató táblái; a Főkert 120 irányítótáblát és három kiemelt tájékozódási ponton információs térképet helyezett ki, amelyek három nyelven, magyarul, angolul és németül olvashatók. A projekt célja az volt, hogy egységes infokommunikációs arculata legyen a Margitszigetnek, megkönnyítve az oda látogató budapestiek és turisták tájékozódását.

A grafikus, Polgárdi Ákos az egységesség és a könnyen érthetőség mellett külön figyelt arra, hogy magyar tervező által megálmodott betűkészletet használjon.

Tarlós István főpolgármester programjának megfelelően a Főváros kiemelt célja a Margitsziget fejlesztése. Ennek jegyében fogadta el korábban a Fővárosi Közgyűlés a sziget fejlesztési koncepcióját. A Margitszigeten megújult a szökőkút, amelyik Európa egyik legnagyobb és leghíresebb szökőkútjává vált. Az 1911-ben épült Víztorony szintén megújult tavaly, csakúgy, mint a Szabadtéri Színpad. A város folytatja a sziget fejlesztését: teljes csatornázással, öntözőrendszer kialakításával, útépítéssel, dísz- és közvilágítás kiépítésével, a Japánkert, a Zenélő kút felújításával. A szeptemberi iskolakezdésre pedig átadják a szigeten a felújított futókört is, erősítik a közbiztonságot, csaknem 80 biztonsági kamera fogja védeni azokat, akik a késői órában fognak futni.