Fokozott készenlétben a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

Fokozott készenlétben a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.Fokozott készenlétben a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

Pénteken és szombaton havazás várható Budapesten - Este 22 órától fokozott készenlétben a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján pénteken, illetve szombaton havazás várható Budapesten, melynek mennyisége, intenzitása, valamint területi megoszlása jelenleg még bizonytalan.
Klug Lajos a társaság vezérigazgatója ezért csütörtök este 22.00 órától fokozott készültséget rendelt el.
A késő esti óráktól az FKF Zrt. téli célgépei készenlétben állnak, hogy a havazás kezdetekor haladéktalanul megkezdhessék a síkosságmentesítést.
Az FKF munkagépei első ütemben az 1200 km hosszúságú főútvonal-hálózaton végzik a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. A feladatok végrehajtásakor a fontossági sorrend: hidak, felüljárók, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as, az M5-ös autópályák és a 2., 6., 10., és 11-es főközlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, autóbusz- és fő közlekedési útvonalak, kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utak.

A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés.