Gyerekek által tervezett virágágy lesz a II. János Pál pápa téren

Gyerekek által tervezett virágágy lesz a II. János Pál pápa térenGyerekek által tervezett virágágy lesz a II. János Pál pápa téren

A Főkert Nonprofit Zrt. és a Főgáz közös, virágágytervező pályázatot hirdetett 2012-ben négy különböző korosztálynak, négy budapesti köztér megszépítésére. A két vállalat összefogásának, illetve a pályázatnak az volt a célja, hogy felhívja a gyerekek és felnőttek figyelmét a zöld környezet fontosságára, arra, hogy a városi tér a lakosságé, az ő kikapcsolódásukat, rekreációjukat hivatott szolgálni.

A pályázaton résztvevőknek lehetősége nyílt arra, hogy megtervezzék a négy virágágy egyikét, amelyet idén tavasszal a Főkert Nonprofit Zrt. munkatársai a Főgáz támogatásával valósítanak meg. A résztvevők - kisiskolás diákcsoportok, egyéni résztvevők, ifjú szakemberek - valamennyien egyfajta „közösségi tervezés" résztvevőivé váltak. A kiírásra számos pályamű érkezett, ami visszaigazolja a szervezők elgondolását, hogy köztereink ápolása közös célunk és a városi lakosság is igényli a szép, zöld környezetet, amelynek megalkotásában örömmel részt is vállalnak.
A 4 nyertes pályázat egyikét, a 10-14 éves korosztály pályaművét a virágágy megálmodóival közösen 2013. június 6-án délután 14 órától a II. János Pál pápa téren valósítják meg a Főgáz támogatásával.