Győzteseket hirdettek a Főkert és a Főgáz közös virágágytervező pályázatán

Győzteseket hirdettek a Főkert és a Főgáz közös virágágytervező pályázatánGyőzteseket hirdettek a Főkert és a Főgáz közös virágágytervező pályázatán

Lezárult a Főkert és a Főgáz közös virágágytervező pályázata, a szakmai előszűrésen átment pályaművekre több ezer szavazat érkezett. A „Tervezd meg Te, hogy nézzen ki 2013-ban az egyik budapesti virágágy!" felhívásra rengeteg – gyermek és felnőtt – pályázat érkezett, amelyek feldolgozása még október elején megkezdődött. A beérkezett pályamunkák közül kategóriánként a három legjobbat a szakmai zsűri választotta ki, a győztesekről pedig a közönség szavazott.

A közönségszavazás november 15-én lezárult, az ünnepélyes díjátadóra – Hajdú Tibor, Angyal András, valamint a Ferencvárosi Torna Club vízilabdacsapatának játékosainak részvételével – ma a Vajdahunyad Várában került sor, ahol bemutatták a győztes pályaműveket.

A felnőtt korosztályban a Pentaflora csapat Eötvös térre készült pályaműve győzött, a 14-18 éves korosztályban Nagyistók Rebeka Erzsébet téri terve lett az első, a 10-14 éves korosztályban Zana Lili II. János Pál pápa térre vonatkozó műve lett a legjobb, a 6-10 éveseknél pedig a Gárdonyi Géza Általános Iskola 3. számú, Császár Dominika, Kovács Péter Márk, Tenkes Anna, Petrucz Mirkó, Sándor Bernát, Mészáros Máté alkotta csapatának a Vérmezőre kidolgozott pályaműve nyert.