Hőségriadó

HőségriadóHőségriadó

Tarlós István főpolgármester kérésére a BVK Holding Zrt. tagvállalatai, reagálva a hőségriadóra, kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a budapestiek hőérzetét enyhítsék.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatója életbe léptette az úgynevezett Havaria tervet, így az ÁNTSZ által elrendelt másodfokú hőségriadót követően, kétszer 12 órában közel 20 locsolóautó dolgozik a főváros fő és tömegközlekedési útvonalain valamint a lakótelepeken. Már vasárnap napközben is az FKF Zrt. 15 locsolóautója folyamatosan hűtötte a lakótelepeket és a sűrűn lakott városrészeket. Az éjszakai műszakban 13 mosó célgép dolgozott, így munkavégzésükkel nem akadályozták a forgalmat.

A BKV Zrt. megrendelésére a meghatározott vonalakra a villamossínek hűtése és az úgynevezett kivetődés megelőzésének érdekében 12 és 17 óra között 7 munkagépet csoportosított át az FKF Zrt. Az aszfaltra permetezett vízzel enyhítik a forróságot - az útburkolat 50-60 fokra is felhevülhet - így csökkentik a budapestiek hőérzetét, javítják közérzetüket, illetve lekötik a port és a polleneket.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. valamennyi kezelésében lévő ivókutat megnyitja, valamint intenzíven figyeli azok működését, s rongálás esetén igyekszik mihamarabb elhárítani a műszaki problémát. Felhívjuk a budapestiek figyelmét, hogy a FŐKERT kezelésébe tartozó zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű! Amennyiben a hőség miatt szükségessé válik, a FŐKERT Nonprofit Zrt. valamennyi munkatársát meg lehet kérni, hogy nyissa ki a csapot, biztosítson lehetőséget a parklátogatók, gyerekek felfrissülésére. A FŐKERT Nonprofit Zrt. folyamatosan öntözi a kiemelt zöldterületeket, és emellett a játszóterek hűtéséről – szükség esetén naponta többször - is gondoskodik. Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy a fővárosi szökőkutakban tilos fürdeni!

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. mind a 13 fürdőegységében várja a hűsölni vágyókat. Nagy hőség esetén este 8 óráig tartanak nyitva a fővárosi strandok. A szombati nap folyamán közel 15 ezren vasárnap pedig több mint 27 ezren látogattak ki a BGYH Zrt. strandjaira és fürdőibe.

A Fővárosi Vízművek Zrt. a holnapi naptól vizet oszt a főváros legforgalmasabb csomópontjaiban.