Indul a budapesti strandszezon

Indul a budapesti strandszezonIndul a budapesti strandszezon

Új csúszdákkal, új szolgáltatásokkal, számos kedvezménnyel, családi jegyekkel, Strandváró nappal várják a budapesti strandok a nap és a víz szerelmeseit.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. a strandszezonra való felkészülés jegyében közel 600 millió Ft összeget fordított arra, hogy a fürdők, strandok megszépült környezetben, új szolgáltatásokkal várják a fürdőzésre, kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A beruházások, fejlesztések során természetesen figyelembe vették a látogatók igényeit.

A vizesblokkok és öltözők felújítása mellett fő újdonság, hogy a Palatinus és Római Strandokon új óriáscsúszdák kerültek kiépítésre. Így a Palatinus Strandon található Magyarország leggyorsabb csúszdája. A bátrabbak akár versenyeket is rendezhetnek az időmérő órák segítségével. Szintén a Palatinus Strandon található az a csúszda, mely multimédiás elemekkel várja a fürdőzőket, így nemcsak a csúszás örömét élhetik át, hanem közben zenét hallgathatnak és fényjátékban gyönyörködhetnek a vendégek. A Római Strandon a nagyobbakat 3 különböző új óriáscsúszda, a kisebbeket – az iskolaév zárása után - egy vadonatúj játszótér várja.

Az összes fürdőben felújították a gyerekcsúszdákat és gondoltak a sportolni vágyókra is, számukra kültéri fitness gépek kerültek kihelyezésre, a Paskál és a Pünkösdfürdői strandoknál pedig kerékpártárolók várják a biciklivel érkezőket. Nem feledkeztek el a kisgyermekek védelméről sem, hiszen a gyerekmedencéket minden strandon részleges árnyékolóval látják el. A Palatinus Strandon található felújított termálmedence május közepétől várja a pihenésre, gyógyulásra vágyókat.

  Strandok nyitása
Fürdő, strand Terület Időpont
Gellért Fürdő strand terület megnyitása hullámszolgáltatás április 20.május 10.
Dagály Fürdő strandterület megnyitása hullámmedence április 27.június 15.
Palatinus Strandfürdő április 27.
Római Strandfürdő június 1.
Paskál Strandfürdő Csillaghegyi Strandfürdő június 1.
Pünkösdfürdői Strandfürdő június 8.

A standfürdők zárására tervezetten szeptember 1-én, vasárnap kerülne sor (kedvező időjárás esetén szeptember 8-án).

Strandbelépők árai

Az idei strandszezonban is számos kedvezménnyel igyekeznek a strandokra csábítani a fiatalokat, családokat és a nyugdíjasokat is, hiszen csökkentett áron, jelentős kedvezménnyel várják őket. A Palatinus Strandon május 17-ig 10%-os, előszezoni kedvezményt biztosítanak a vendégek részére.

Figyelembe véve a budapesti lakosság árérzékenységét és a fogyasztói trendeket a strandbelépők árait minimális mértékben emelték (100-400 Ft között). Ugyanakkor számos kedvezményt biztosítanak a diákok, gyerekes családok és nyugdíjasok részére. A szerdai Strandváró Napon akár 1.300 Ft-ért is hűsíthetik magukat a fürdőzők a nyári melegben. A kedvezményes napon az alábbi strandok várják a fürdőzőket: Paskál Strandfürdő, Római Strandfürdő, Csillaghegyi Strandfürdő és Pünkösdfürdői Strandfürdő.

Felnőtt

Gyerek, nyugdíjas, diák

Családi jegy

(hétvége)

hétköznap

hétvége

hétköznap

hétvége

Dagály Fürdő

2.400 Ft

2.800 Ft

1.900 Ft

1.900 Ft

7.500 Ft

Palatinus Strandfürdő

2.600 Ft

3.000 Ft

1.900 Ft

2.100 Ft

8.100 Ft

Paskál Strandfürdő

2.000 Ft

2.100 Ft

1.500 Ft

1.600 Ft

5.800 Ft

Római Strandfürdő

2.300 Ft

2.600 Ft

1.700 Ft

1.800 Ft

7.000 Ft

Pünkösdfürdői Strandfürdő

1.700 Ft

1.800 Ft

1.300 Ft

1.400 Ft

5.000 Ft

Csillaghegyi Strandfürdő

1.800 Ft

2.000 Ft

1.300 Ft

1.500 Ft

5.500 Ft

A 20 alkalmas bérletek akár 25%-os kedvezményt biztosítanak a látogatók részére.

Az egyes fürdők további árai a fürdők honlapjain megtekinthetők.

Programok

A Széchenyi Fürdőben szombatonként több mint tíz alkalommal Szecska-party kerül megrendezésre, amelyen minden alkalommal más zenei műfaj (funk, soul, R’n’B, house, dance floor, jazz, stb.) mutatkozik be. A részletes program és az aktuális információk folyamatosan nyomon követhetőek a Szecska, valamint az Imádom a budapesti strandokat! facebook oldalakon.

A nyár folyamán, a tervek szerint megrendezésre kerül a Strandok Éjszakája program is.

A „Mozdulj rá!” óbudai szabadidős sportprogram sorozat keretén a Csillaghegyi és Pünkösdfürdői Strandokon havonta egy alkalommal családi, illetve nyugdíjas sportnap várja az érdeklődőket.