Indul a strandszezon a fővárosban

Indul a strandszezon a fővárosbanIndul a strandszezon a fővárosban

Gyerek-, diák-, nyugdíjas kedvezményekkel, családi jegyekkel, Strandváró nappal és több, új, izgalmas szolgáltatással várják a budapesti strandok a nap és a víz szerelmeseit.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. a strandszezonra való felkészülés jegyében több mint 100.000.000 Ft összeget fordított arra, hogy a fürdők, strandok megszépült környezetben várják a fürdőzésre, kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A Palatinus Strandon felújításra kerültek a vizes blokkok, illetve megkezdődtek a kabinos öltözők javítása.

Az idei strandszezon nagy újdonsága, hogy számos kedvezménnyel igyekszünk újra a strandokra csábítani a fiatalokat, családokat és a nyugdíjasokat is, hiszen csökkentett áron, jelentős kedvezménnyel várjuk őket.

A szerdai napokon, az ún. Standváró Napon pedig mindenkit kedvezményes jeggyel igyekszünk strandra csábítani. A kedvezményes napon az alábbi strandok várják a fürdőzőket: Paskál Strandfürdő, Római Strandfürdő, Csillaghegyi Strandfürdő, Pünkösdfürdői Strandfürdő és Dagály Fürdő. Ár: 1.100 Ft-tól.

Az április 28-án nyitó Palatinus Strand, mely elektromos járművel is megközelíthető a Margitsziget mindkét bejáratáról, egy valódi vízi gyerekparadicsommá alakul a nyár folyamán, ahol számos vízi játékkal várjuk a kalandvágyókat. De nem csak a gyerekekre vár szuper program, hiszen Közép-Európában egyedülálló szörf (hullámlovas) programmal is várjuk a Palatinus Strandra látogató vendégeket. Nem kell már több ezer kilométert utazni ahhoz, hogy szörfözésre alkalmas hullámokat találjunk. A megszokott óránkénti hullámszolgáltatás mellett, mindenki kipróbálhatja milyen is a hullámokat elkapni és meglovagolni.

Oktatás: hétfőtől péntekig 7.00 – 8.30 vagy 8.30 – 10.30

Ingyenes szörf szolgáltatás péntektől vasárnapig 6-20 éves korig: 11.20 - 12.20 - 13.20

A szörf mellett az érdeklődők kipróbálhatják a carisma nevű labdajátékot is, mely a fronton elnevezésű baszk játék egyik változata. A pálya megépítettségének külön érdekessége, hogy a falak speciális üvegből készülnek, így a játék láthatóvá válik. A carisma könnyen megtanulható, lendületes, vidám szórakozást ígér a vendégeknek, akik a játékot 2012-ben ingyen próbálhatják ki.

Új kezdeményezésként, terveink szerint minden pénteken latin party megszervezésére kerül sor a Palatinus Strandon. A latin zene szerelemesei a termálmedence mellett élvezhetik a salsa ritmusait, könnyed kikapcsolódást biztosítva a fárasztó hét után.Palatinus Strandfürdő további attrakciói: rodeo bika, trambulin, mini golf és 3D karika.

A sportolni vágyókat már április 30-tól várjuk szeretettel a Dagály Strandon, ahol kosárlabda pálya, streetball pálya és strandröplabda pálya is a rendelkezésükre áll. A Dagály Termál és Strandfürdő Uszoda, valamint a Palatinus Strandfürdő , együttműködve az ország egyik legnagyobb amatőr triatlonos egyesületével, a Vasemberek Klubjával 2012. június 9-én egy formabontó és egyben különleges szezonnyitó sporteseményt, egy, a két fürdőt összekötő aquatlon versenyt rendez. A verseny célja a gyerekek, a fiatalabb korosztály egészségtudatos nevelése, a sport szeretetének átadása, valamint a felnőtt korosztály számára egy olyan érdekes, kombinált mozgásforma bemutatása, mely a sportot szerethetővé és élvezhetővé teszi mindenki számára.

A Dagály, a Palatinus és Római Strandokon várhatóan akadálypálya és mászófal biztosít további szórakozási és szabadidő eltöltési lehetőséget.

Terveink szerint a többi strandokon is új élményelemekkel bővítjük az egyes strandok programkínálatát, pl. quad pálya, vízi dodzsem, bungee trambulin, légvár, water ball várja majd a gyerekeket. A Paskál Strandfürdőben pedig új szolgáltatás, 8 fős finn szauna kerül telepítésre, így már a zuglói fürdőt felkeresők is élvezhetik a szaunázás előnyeit, egészségre kifejtett pozitív hatásait. A gyerekek részére pedig úszó- és búvártábor kerül megszervezésre.

A Széchenyi Fürdőben szombatonként nyolc alkalommal Szecska-party megszervezésére kerül sor, amelyen minden alkalommal más zenei műfaj (funk, soul, R’n’B, house, dance floor jazz, stb.) mutatkozik be. A részletes program és az aktuális információk folyamatosan nyomon követhetőek a Facebook Szecska, valamint Imádom a budapesti strandokat! oldalain.

A nyár folyamán, terveink szerint megrendezésre kerül a Strandok Éjszakája program is. Reményeink szerint a nyár folyamán még számos, egyéb zenés rendezvénnyel tesszük még színesebbé a strand életet.

Strandok nyitása
Fürdő, strand Terület Időpont
Gellért Fürdő strandterület megnyitása hullámszolgáltatással április 28.
Dagály Fürdő sátorbontás, strandterület megnyitása, hullámmedence április 27.április 28.június 16.
Palatinus Strandfürdő április 28.
Paskál Strandfürdő Római Strandfürdő Pünkösdfürdői Strandfürdő május 26.
Csepeli Strandfürdő Csillaghegyi Strandfürdő június 2.

A standfürdők zárására tervezetten szeptember 2-án vasárnap kerülne sor, mely kedvezőtlen időjárás esetén a vendégek tájékoztatása mellett 1 héttel előbb megtörténhet

Strandbelépők árai

Figyelembe véve a budapesti lakosság árérzékenységét és a fogyasztói trendek a strandbelépők árait minimális mértékben emeltük (100-400 Ft között). Ugyanakkor számos kedvezményt biztosítunk a diákok, gyerekes családok és nyugdíjasok részére. A szerdai Strandváró Napon pedig akár 1.100 Ft-ért is hűsíthetjük magunkat a nyári melegben.

Továbbá 20 alkalmas bérleteink akár 30 %-os kedvezményt biztosítanak vendégeink részére.

Az egyes fürdők további árai hamarosan megtekinthetőek a www.budapestgyogyfurdoi.hu oldalon.

Strandok leírása

Római Strandfürdő

A terület már a római korban ismert vízadó térség volt. A források környékét szent helyként tisztelték és megtalálták a régészek a strandterületen a szentély alapfalait is. A legutóbbi ásatások eredményeként előkerültek a forrásfoglalások nyomai, építmény részletei. Mátyás király korában a területen levő tó partján kórház létesítéséről tudunk.

1930-ban megalapították a Római Fürdő Rt.-t, 1964-ben pedig megnyílt az újjávarázsolt strand, mely a mai napig megőrizte akkor kialakított formáját. 2000-ben a strand három medencéjét korszerűsítették: a medencék szűrőforgatóval lettek ellátva. A strandmedence élménymedencévé alakult csúszdával, nyakzuhannyal és pezsgőztetővel, a gyermekmedence pedig játszóparadicsommá vált. A strandnak a mai napig varázslatos hangulata van, főként fiatalok és családok látogatják. A strand területén szauna és gőzkamra is található, számos vendéglátóegység mellett.

Cím: 1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 2.

Telefon: 388-9740

Megközelítés: 34-es és 106-os autóbusszal, és a szentendrei HÉV-vel.

Csillaghegyi Strandfürdő

A Csillaghegyi Strandfürdő a főváros legrégebbi strandja. Az 1800-as évek második felétől már működött és 2000-ben nyerte el mai formáját. Sátortető alatt télen is üzemel. A strandfürdő a hegyoldalban lépcsőzetesen épült első szintjén az úszó- és strandmedence, feljebb a gyermekpancsoló és a napozóterület helyezkedik el. A langyos vizű strandfürdő mellett étterem is üzemel a több mint 90.000 nm parkosított területen. 2000-ben a strand- és a gyermekmedencét is vízszűrő-forgató berendezéssel látták el.

Cím: 1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6.

Telefon: 242-0754, 250-1533

Megközelíthetőség: 42-es autóbusszal és a szentendrei HÉV-vel.

Csepeli Strandfürdő

Az 1930-as években a soroksári Duna-parton dunai strand működött. Később a Duna vízminőségének romlásával párhuzamosan mélyfúrásokat végeztek, ennek nyomán értékes összetételű ásványvíz tört fel. Erre alapozva 1961-re felépült a strandfürdő, amely a strand-, gyerek, és úszómedencék mellett termálmedencével is rendelkezik, így a festői környezetben lévő strand számos vendéget, köztük az idősebb korosztályt is vonzza. 2002-ben az úszó- és strandmedencét szűrőforgató berendezéssel látták el. A strandmedence komfortfokozó élményberendezések mellett hárompályás csúszdával működik. 2013-ra várhatóan átépül a gyermek- és a termálmedence. A strandfürdő a Csepel-szigeten található.

Cím: 1213 Budapest, Hollandi út 14.

Telefon: 277-6576

Megközelítés: 71-es autóbusszal, illetve komppal Pestszenterzsébetről.

Palatinus Strandfürdő

A Margitszigeten, a város szívében, természetvédelmi területen található strandfürdő Duna-parti strandként 1919-ben nyitotta meg kapuit. A nagymedence megépítésével 1921-ben alakult át strandfürdővé. Medencéit a Szent Margit sziget termálforrásai táplálják.

A 80-as évek második felében öt pályás csúszdát építettek. A hullámmedencével rendelkező ligetesített strandfürdőt a magyarok mellett sok külföldi vendég is felkeresi. 2002-ben a strand medencéit korszerűsítették, vízszűrő-forgató berendezéssel látták el. Az úszómedencét háromrészesre alakították: úszó-, élmény- és strandmedencévé. Ezek közül az élménymedence nyakzuhannyal, pezsgőztetővel, sodrófolyosóval, szökőkutakkal várja a fürdőlátogatókat, amelyek program szerint fröcskölnek változó erősséggel. A víz alatti masszírozók pedig nagyszerű élményt nyújthatnak egy fárasztó hét után.

A medencék mellett a szárazföldön is találhatnak maguknak elfoglaltságot a strandolók, hiszen egy homokos foci-, egy füves foci- és három tengópálya áll rendelkezésre. Mindezek mellett pedig, még röplabdapálya is van, valamint néhány pingpongasztal is sorakozik a parkban. A strandfürdő a Margitszigeten található.

Cím: 1138 Budapest, Margitsziget

Telefon: 340-4505

Megközelítés: 26-os busszal.

Paskál Strandfürdő

Budapest legfiatalabb strandfürdője. A strand létesítését ezen a területen az 1965-ben végzett 1735 m mélységű kútfúrás tette lehetővé. A fürdő 1989-ben épült fel. A korszerű vízszűrő-forgató berendezéssel felszerelt medencék a kulturált, parkosított környezetben színvonalas pihenési lehetőséget biztosítanak. Két medencéjével egész nyáron várja a vendégeit.

Cím: 1141 Budapest, Egressy út 178/f.

Telefon: 252-6944

Megközelítés: 77-es és 82-es trolibusszal.

Pünkösdfürdői Strandfürdő

A strandfürdő 1935-ben létesült a Duna partján, Hajós Alfréd tervei alapján. A strand neve onnan származik, hogy a vízellátás alapját adó kút vize állítólag Pünkösd napján tört fel először. A rózsalugasok között levő három medence valamennyi korosztály részére fürdési, strandolási és kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Terebélyes fákkal borított zöld területe pihenést, felüdülést nyújt vendégei számára.

A strand felújítása 2002-2003 évben történt. A felújítás során élménymedencével, csúszdás gyermekmedencével és egy 25 személyes finn szaunával bővült a szolgáltatások köre.

Cím: 1039 Budapest, Királyok útja 272.

Telefon: 388-6665

Megközelítés: 34-es, 145-ös és 146-os autóbusszal, és a szentendrei HÉV-vel.

Dagály Strandfürdő

A fürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit, amely a későbbiek során kibővült többek között az 1956-ban átadott 50 m-es uszodával. Vízbázisát akkoriban az 1944-ben fúrt kút biztosította, amellyel végre hasznosították a Duna medre alatt lelt, és a Duna vizébe elfolyó termálvizeket. 1970-től a Széchenyi Gyógyfürdő vizét vezették ide, mellyel a Dagály is a gyógyfürdők sorába lépett, és azóta is széles körű gyógyszolgáltatást biztosít vendégei részére.

A 25 m-es vízszűrő-forgató rendszerű, sátortetős uszodát 1983-ban nyitották meg. Jelenleg 10 különböző formájú és hőmérsékletű medence található a kellemes, festői környezetben.

2000-ben a strand területén található 2 nagy méretű termál ülőmedencét átépítették 4 modern vízszűrő-forgató berendezéssel ellátott medencévé, melyek gyermek-, termál-, ülő-, élmény- és oktatómedencékként üzemelnek. Az élménymedence számos szolgáltatást (pl.: sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok, tocsogós napozók) nyújt a fürdeni vágyóknak. 2002 nyarán megújult a gombamedence és a vese alakú medence, melyeket a tengerpart zúgását utánzó egyedi koncentrikus hullámokat keltő hullámgépekkel láttak le. A strandfürdő az Árpád-híd pesti hídfőjénél található.

Cím 1138 Budapest, Népfürdő u. 36.

Telefon: 452-4556

Megközelítés. 3-as metróval, 1-es villamossal, 133-as autóbusszal.

Információ:

Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt.

Czinege Szilvia

Telefon: +36-1/452-4550

e-mail: czinege.szilvia@spabudapest.hu

Web: www.budapestgyogyfurdoi.hu

Budapest, 2012. április 16.