Ismét játékra invitál a FŐKERT

Ismét játékra invitál a FŐKERTIsmét játékra invitál a FŐKERT

2012. az ENSZ felhívására a Megújuló Energiák Éve. A cél, hogy ismételten felhívják a világ figyelmét a környezetszennyezésre, a fosszilis energiák pazarló használatára és a természeti erőforrások végességére.

A tavaly elsőként útjára indított virágágyi motívumkereső verseny (Erdők Éve) sikerén felbuzdulva, a játékot idén is meghirdeti a FŐKERT Nonprofit Zrt. Budapest virágágyai ezúttal egy-egy, a megújuló energia témakörébe tartozó motívumot formáznak, melyet szeretnék, ha megtalálnának és felismernének. Akiknek van kedvük egy kis mozgáshoz, jóízű felfedező sétához, megkereshetik ezeket a motívumokat, amiket aztán a megadott helyszínekkel kell összepárosítani.

A megfejtéseket az erdelyi.krisztina@fokert.hu e-mail címre várják! A legtöbb helyes párosítást beküldőket ajándékkal jutalmazzák!

Határidő: 2012. augusztus 15.

Helyszínek:

V., Kossuth tér; II., Bem tér; Margitsziget; Gellért-hegy; V., Deák tér; V., József nádor tér; XIII., Szent István park; Szépművészeti Múzeum; V., Széchenyi tér; V., Eötvös tér; I., Clark Ádám tér; I., Szent György tér;

Motívumok:

Örvény, szélturbina, gabonaszem, tenger hullámzása, biomassza, izzó nap, napsugarak, földmag, hullámok terjedése, energiafajták piktogramjai, kalász, energiaterjedés, hullámok