Külföldi vendégmunkás a Gellért Fürdőben

Külföldi vendégmunkás a Gellért FürdőbenKülföldi vendégmunkás a Gellért Fürdőben

Az Euro-Jobs Projekt keretén belül 2012. április 9-től a Gellért Fürdőben dolgozik Jan Lachner, egy 24 éves francia-német mérnök. A projekt célja minden héten másik országban új munkákat, munkaköröket megismerni. 2011 novembere óta, a program során Jan Európa 33 országát járja végig Írországtól Törökországig. A különböző országokban különböző munkákat végez, így esett választása Magyarországon a gyógyfürdőkre.

Az Euro-Jobs Projekt keretén belül 2012. április 9-től a Gellért Fürdőben dolgozik Jan Lachner. A program során Európa 33 országában 33 különböző munkát végez. Míg Észtországban állatgondozóként, Csehországban csaposként, addig Spanyolországban flamenco tanárként ismerkedik a helyi kultúrával, hiszen minden foglalkozás az adott ország kultúrájához, jellemzőihez kapcsolódik. Így minden héten új feladatokkal, körülményekkel és emberekkel ismerkedik meg, felhívva a figyelmet a különböző európai kultúrák felfedezésére és kölcsönös megértésére.

Magyarország esetén Jan Lachner választása nem véletlenül esett a program koncepciójába leginkább illő, budapesti gyógyfürdőkre. Jan kitartó és lelkes munkaerőként csatlakozik a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. csapatához. A Gellért Fürdőben megismerkedik a különböző munkafolyamatokkal, de elsősorban hostessként fog dolgozni, azaz munkája során segíti a külföldi vendégek tájékozódását, bemutatja számukra a fürdőt. Továbbá tevékenysége során a laborban megismerkedik a gyógyvízbázissal is, így nemcsak a Gellért Fürdőről, hanem a többi, budapesti gyógyfürdőről is képet kap.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. különösen büszke arra, hogy Jan Lachner éppen a fürdőket választotta körútjának magyarországi állomásán, hiszen ez tükrözi a magyar gyógyfürdők ismertségét, elismertségét. Jan útját számos média-megjelenés kíséri, tapasztalatait megosztja a program honlapján, így tovább öregbítheti Budapest nemzetközi hírnevét.

Az Euro-Jobs Project weboldala:

http://84.246.104.59/?page_id=67&lang=en