Május elsején indul a budapesti strandszezon

Május elsején indul a budapesti strandszezonMájus elsején indul a budapesti strandszezon

Az idei strandszezonban elsőként a Dagály és Palatinus Strandfürdő nyitják meg kapuikat a budapesti strandok sorában, a Gellért fürdőben, ahol már április közepétől nyitva van a strandterület, elindul a hullámszolgáltatás. Változatlan jegyárakkal, számos kedvezménnyel, családi jegyekkel, Strandváró nappal várják idén is a nap és a víz szerelmeseit a budapesti strandok.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. a strandszezonra való felkészülés jegyében közel 40 millió Ft összeget fordított arra, hogy a fürdők, strandok megszépült környezetben, új szolgáltatásokkal várják a fürdőzésre, kikapcsolódásra vágyó vendégeket. Szinte valamennyi strand gyermekmedencéje új csúszdát kapott. A nyári időszakban 35 hektár zöld területet gondoznak a kertészek, a strandok területén közel 50 ezer egynyári virág került kiültetésre.

Strandok nyitása

Fürdő, strand

Terület

Időpont

Gellért Fürdő

strand terület megnyitása

hullámszolgáltatás

április 18.

május 1.

Dagály Fürdő

strandterület megnyitása

hullámmedence

május 1.

június 7.

Palatinus Strandfürdő

 

május 1.

Paskál Strandfürdő

 

május 24.

Római Strandfürdő

Csillaghegyi Strandfürdő

 

május 31.

Pünkösdfürdői Strandfürdő

 

június 7.

 

A standfürdők zárására tervezetten szeptember 7-én, vasárnap kerül sor (kedvező időjárás esetén szeptember 14-én).

Strandbelépők árai

 Az idei strandszezonban is számos kedvezménnyel igyekszik a BGYH a strandokra csábítani a fiatalokat, családokat és a nyugdíjasokat is, hiszen csökkentett áron, jelentős kedvezménnyel várják őket. Továbbá a 20 alkalmas bérletek akár 25%-os kedvezményt biztosítanak a vendégek részére. A kedvezményekről Tarlós István főpolgármester úr 2014. május 24-én tart sajtótájékoztatót.

Programok

A Széchenyi Fürdőben szombatonként Szecska-party megszervezésére kerül sor, amelyen minden alkalommal más zenei műfaj (funk, soul, R’n’B, house, dance floor jazz, stb.) mutatkozik be. A részletes program és az aktuális információk folyamatosan nyomon követhetőek a Szecska, valamint az Imádom a budapesti strandokat! Facebook oldalakon.

2014. augusztus 1-jén, a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére ismét megrendezésre kerül a Strandok Éjszakája program, amelyhez a Palatinus stranddal kapcsolódik a BGYH Zrt., valamint a nyár folyamán számos egyéb családi és sportrendezvénnyel teszik még színesebbé a strandok életét.