Megújult a IX. kerületi Dandár Gyógyfürdő

Megújult a IX. kerületi Dandár GyógyfürdőMegújult a IX. kerületi Dandár Gyógyfürdő

A Dandár Gyógyfürdő új fejlesztésének csütörtöki átadásával lezárult a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. rövid távú programja, így a társaság immár mind a hét, egész évben üzemelő gyógyfürdője rendelkezik nyitott medencével.

A Dandár fürdőt 1936-ban adták át, és eredetileg tisztasági fürdőként üzemelt, mivel a környező lakásokban nem mindenhol volt fürdőszoba. 1978-ban felújították, azóta nem történt érdemi változtatás. Idáig csak az épületen belül, egy térben három, viszonylag kisméretű medence és egy szauna állt a vendégek rendelkezésére. Az épület egyéb részei és a zárt, csendes udvar kihasználatlan volt.

A tavalyi évben sor került a Dandár Gyógyfürdő földszintjén, a medencetérhez kapcsolódó vizesblokkok átalakítására, valamint az udvari homlokzat egy részének hőszigetelésre, színezésére, valamint nyílászárók cseréjére. Az utcai díszes téglahomlokzatot, mely helyileg védett, megtisztították, a felületet impregnálták, valamint a műkő lábazat hibáit kijavították.

A 2014. évi átalakítások mindegyike a fürdő szolgáltatásainak bővítését eredményezte, hiszen az új szolgáltatások a jelenlegi egy medenceteres, zárt téren kívül a fürdő jelenleg kihasználatlan területein, az udvaron és a pinceszinten kerültek kialakításra.

A pince egy kisebb wellness részleggé változott. Szauna, gőzkamra, merülő medence és pihenő található benne. Az eddig elfeledett udvar is megújult. Élményelemekkel két termál medence került kialakításra, amelyek 34-36 ºC-os hőmérsékletükkel a téli hideg napokon garantált élményt nyújtanak a vendégeknek a gőzölgő vízzel és a párás levegővel.

A wellness részleget a vendégek október 14-ig ingyenesen, ezt követően 700 forintos kiegészítő jeggyel látogathatják. A tervek szerint jövőre megújul a létesítmény teljes belső területe is.