MESEHŐSÖKKEL A KÖRNYEZETÜNKÉRT - díjátadó ünnepség

MESEHŐSÖKKEL A KÖRNYEZETÜNKÉRT - díjátadó ünnepségMESEHŐSÖKKEL A KÖRNYEZETÜNKÉRT - díjátadó ünnepség

A  Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 2013-ban ismét meghirdette évek óta nagy népszerűségnek örvendő Gyermekrajz- és Szépírói pályázatát.

A felhívásra rekordmennyiségű pályamű érkezett: közel 700 rajz és egy híján 100 írásmű.

Címe ezúttal a „Mesehősökkel a környezetünkért” volt és a szervezők arra biztatták a gyermekeket, hogy az FKF Zrt. sokrétű munkájához kapcsolódva szőjék bele kedvenc mesehősüket alkotásaikba. A pályázatokat elbíráló zsűrit a műfajok neves szakemberei vezették.

A társaság célja, hogy pályázataival hozzájáruljon a tehetséges gyermekek, fiatalok képességeinek fejlesztéséhez, a programok révén pedig a környezettudatos gondolkodásra nevelje a felnövekvő generációkat.

Az ünnepélyes díjátadó rendezvényre vasárnap a Mikulásgyárban került sor. A gyermeksereget és szüleiket Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes, dr. Szűcs Panni, a BVK Holding Zrt. kommunikációs és PR igazgatója, valamint Klug Lajos, az FKF Zrt. vezérigazgatója köszöntötte.

Ezt követően először Fábián Noémi képzőművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Budai Rajziskola tanára, a zsűri elnöke értékelte a rajzpályázatot, majd átadta a nyerteseknek az ajándékokat. A három fődíjas pályázó rajza felkerült egy-egy kukásautóra.

Végül Both Gabi, a Meseutca főszerkesztője, a szépírói pályázat zsűrielnöke köszönte meg valamennyi kis alkotónak az írásműveket, a ráfordított energiát és adta át az ajándékcsomagokat. A legjobb pályaművekből az FKF Zrt. könyvet készített, amit valamennyi részvevő a helyszínen átvehetett.

Gyermekrajz pályázat nyertesei: Bihari Borka – óvodás, Erdősi-Szűcs Veronika – alsó tagozatos Csorba Viktória – felső tagozatos Szépírói pályázat nyertesei: Alsó tagozatosok: Fuder Zoé Lilla, Máramarosi Boróka, Peresztegi Hanna, Pölöskei Júlia Csenge Felső tagozatosok: Kőris Lili Borka, Szaszák Luca, Szegfű Benedek, Szücs Boglárka, Kása Fanni Laura (különdíj) Középiskolás: Mészáros Dávid