Miénk itt a park! – Önkéntes nagytakarítás a Népligetben

Miénk itt a park! – Önkéntes nagytakarítás a NépligetbenMiénk itt a park! – Önkéntes nagytakarítás a Népligetben

​A FŐKERT Nonprofit Zrt., és Budapest Főváros Önkormányzata negyedik alkalommal rendezi meg a Miénk itt a park! elnevezésű, tavaszváró nagytakarítást a Népligetben, 2014. március 29-én szombaton, délelőtt 10 órától. Az eseményt dr. György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője nyitja meg.

A FŐKERT Zrt. két éve kezdte meg lakossági programját, amelynek keretében kora tavasztól késő őszig biztosítanak lehetőséget arra, hogy önkéntesek részt vegyenek a város számos pontján megrendezett „parkszépítő” akciókban.

Az önkéntes programokkal FŐKERT szeretne a lehetőséget biztosítani a budapestieknek arra, hogy ők is tevékenyen részt vegyenek a munkákban, betekintést nyerjenek a zöldfelület gondozás rejtelmeibe és megtapasztalják, hogy mennyi energiát igényel egy-egy terület rendbehozatala, illetve megéljék az alkotás örömét.  A több éves tapasztalat azt mutatja, hogy a lakosság által létrehozott, felújított, rendbe tett területekre sokkal jobban vigyáznak a jövőben.

A kertészeti előképzettséget nem igénylő feladatokhoz szükséges eszközöket, illetve a szakmai irányítást természetesen a társaság biztosítja a résztvevőknek.

A most szombati nagytakarítás során a Planetárium környezetében az önkéntesek szemetet szedhetnek, pázsitot takaríthatnak, valamint több mint 2.000 árvácska elültetésében segíthetnek a kertészeknek. Jó idő esetén mindemellett megújítják a Tölgyfás játszótér homokozóját, valamint a kihelyezett padok is új színt kapnak majd.