Nyílt nap a Csömöri Hamvasztóüzemben

Nyílt nap a Csömöri HamvasztóüzembenNyílt nap a Csömöri Hamvasztóüzemben

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. 2012. május 29-én, nyílt nap keretében, reggel kilenc órától kora délutánig, szakemberek vezetésével mutatja be a Csömöri Hamvasztóüzem működését.

Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé és szabadon besétálhatunk a hamvasztóba, mely egyébként nem látogatható. Megnézhetik a szolgáltatás mögött rejlő igen bonyolult és egyben biztonságos infrastruktúrát. Az ingyenes program során szakemberektől kaphatnak választ kérdéseikre a látogatók.

Az Intézet nem titkolt célja: eloszlatni a lakosság körében a félelmeket a hamvasztással kapcsolatban és bemutatni a modern, európai színvonalú hamvasztóüzemet. A látogatók megnézhetik a Csömöri Sírkertben található hamvasztó részlegét, pontos felvilágosítást kapnak arról, hogy mi történik a hamvasztás percei alatt, hogyan azonosítják összetéveszthetetlenül a hamvakat és milyen körülmények között vehetnek végső búcsút a hozzátartozók, vagy milyen körülmények között várakozhatnak az urna lezárásáig.

Az eseményről részletesebben a társaság honlapján (www.btirt.hu) tájékozódhatnak az érdeklődők.

Csömöri Hamvasztóüzem

2141 Csömör Főnix u. 1.

A helyszínen vezetéssel lehet körbejárni a hamvasztóüzemet és a sírkertet.

Az indulások időpontjai:

09.00, 11.00, 12.30, illetve 13.30 óra.

A helyszín megközelítését megkönnyíti a Kistarcsa Flór Ferenc kórház HÉV megállójától, illetve a 92-es busz Auchan Liget végállomásról induló mikrobusz-járat.