Nyílt nap a Csömöri hamvasztóüzemben

Nyílt nap a Csömöri hamvasztóüzembenNyílt nap a Csömöri hamvasztóüzemben

A Budapesti Temetkezési Intézet szervezésében május 18-án nyílt nap keretében reggel kilenc órától kora délutánig a krematórium vezetője mutatja meg a Csömöri hamvasztóüzem működését az érdeklődőknek.

A látogatók betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé és szabadon besétálhatnak a hamvasztóba, mely egyébként nem látogatható. Megnézhetik a szolgáltatás mögött rejlő igen bonyolult és biztonságos infrastruktúrát. Az ingyenes program keretében szakemberektől kaphatnak választ kérdéseikre.

Az Intézet nem titkolt célja: eloszlatni a lakosság körében a félelmeket a hamvasztással kapcsolatban és bemutatni a modern, európai színvonalú hamvasztóüzemet. A látogatók megtekinthetik a Csömöri Sírkertben található hamvasztó részlegét, pontos felvilágosítást kapnak arról, hogy mi történik a hamvasztás percei alatt, hogyan azonosítják összetéveszthetetlenül a hamvakat és milyen körülmények között vehetnek végső búcsút a hozzátartozók, vagy milyen körülmények között várakozhatnak az urna lezárásáig.

Csömöri Hamvasztó Üzem

2141 Csömör Főnix u. 1.

GPS koordináták: 47.540113,19.235062

A helyszínen vezetéssel lehet körbejárni a hamvasztóüzemet és a sírkertet. Az indulások időpontjai:

09.00, 11.00, illetve 13.00 óra.

A helyszín megközelítését megkönnyíti a Kistarcsa Flór Ferenc kórház HÉV megállójától, illetve a 92-es busz Auchan Liget végállomásról induló mikrobusz-járat.

További információ:

Telefon: 06 28 543 665