Péntektől másodfokú hőségriasztás

Péntektől másodfokú hőségriasztásPéntektől másodfokú hőségriasztás
Az ÁNTSZ másodfokú hőségriasztást rendel el 2014. 07.18 0:00 órától 2014.07.20. 24:00 óráig.Tarlós István főpolgármester utasítására a BVK Holding Zrt. tagvállalatai mindent megtesznek, hogy enyhítsenek a fővárosiak hőségérzetén.
 
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. locsolóautói ma reggeltől naponta 2 x 12 órás műszakban nappal a lakótelepeket, sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka a budapesti főútvonal-hálózatot, így munkavégzésükkel nem akadályozzák a forgalmat, a közösségi közlekedést. Az aszfaltra permetezett vízzel enyhítik a forróságot - az útburkolat 50-60 fokra is felhevülhet - így csökkentik a lakosság hőérzetét, illetve lekötik a port és a polleneket.  A BKV Zrt. megrendelésére naponta 12-17 óra között a meghatározott vonalakon és gyakorisággal locsolják a villamossíneket a kivetődés megakadályozására.
 
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kezelésében lévő strandok meghosszabbított nyitva tartással, este 21 óráig várják a hűsölni vágyókat, valamint folyamatosan felhívják a fürdőzők figyelmét az erős UV sugárzásra.
 
A FŐKERT Nonprofit Zrt. a hőségre való tekintettel valamennyi kezelésében lévő ivókút működését intenzíven figyeli, s rongálás esetén igyekszik mihamarabb elhárítani a műszaki problémát. A társaság által kezelt zöldterületeken, illetve játszótereken összesen 106 darab ivókút található. Kérik a lakosságot, hogy amennyiben megrongált, nem működő ivókutat találnak, azt a 06 80 277 275-ös ingyenesen hívható zöldszámon, vagy az ugyfelszolgalat@fokert.hu e-mail címen jelezni szíveskedjenek, hogy a hibát mihamarabb kijavíthassák a szakemberek. A FŐKERT kezelésébe tartozó zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű! Amennyiben a hőség miatt szükségessé válik, a társaság valamennyi munkatársát meg lehet kérni, hogy nyissák ki a csapot, biztosítsanak lehetőséget a parklátogatók, gyerekek felfrissülésére. A FŐKERT Nonprofit Zrt. folyamatosan öntözi a kiemelt zöldterületeket, és emellett a játszóterek hűtéséről – szükség esetén naponta többször is - gondoskodik. A parki, köztéri szökőkutakban a fürdés tilos, ezért kérünk mindenkit, hogy nagy hőség esetén se használják a szökőkutakat fürdőzésre!
 
Akik a temetőkbe mennének, inkább a délutáni, esti órákban tegyék! A temetőkben található vízcsapokból folyó víz emberi fogyasztásra nem alkalmas, arra viszont tökéletesen megfelel, hogy arcmosással, kézmosással felfrissüljünk.Amennyiben a hőguta vagy napszúrás jeleit tapasztalja magán, vagy más temetőlátogatón keresse fel a minden temetőben megtalálható temetőirodát, ahol kollégáink készséggel segítenek. A temetőkben is figyeljünk egymásra, segítsünk, ha szükséges!
 
Amennyiben az ÁNTSZ elrendeli a harmadfokú riasztást, akkor a Fővárosi Vízművek Zrt. a hőségriasztás időtartama alatt a Deák téren 10 órától este 18 óráig oszt majd mobil egységekből hűtött zacskós vizet.