Színes programok a budapesti gyógyfürdőkben a Víz Világnapja alkalmából

Színes programok a budapesti gyógyfürdőkben a Víz Világnapja alkalmábólSzínes programok a budapesti gyógyfürdőkben a Víz Világnapja alkalmából

A Víz Világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián indítványozták. Célja, hogy óvjuk, védjük környezetünket, elsősorban a Föld vízkészletét! A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. idén is csatlakozik a rendezvényhez a Gellért, a Lukács, a Rudas és a Széchenyi fürdőkben megszervezésre kerülő programokkal. 2013. március 22-én és a hozzá kapcsolódó hétvégén az említett fürdők színes programokkal várnak minden kedves érdeklődőt.

Gellért fürdő

A Víz Világnapján Budapest leghíresebb termálfürdőjének aulájában, a „Gellért, a divat strandja 2012” pályázat kiemelkedő alkotásaiból rendezett tárlatot tekinthetik meg. A „Divatcseppek” kiállítás 2013. március 22-24. között látogatható. 7 tervezőtől 21 öltözetet állítanak ki. A különleges kollekciókra és a legszebb fürdőruha tervezőjére, tervezőire, az erre a célra kihelyezett urnába dobott szavazólappal lehet voksolni. A szavazók között 2 darab, a Gellért fürdőben felhasználható Hydrus utalványt sorsolnak majd ki március 24-én este 7 órakor.

Március 22-én az egészségmegőrzés jegyében, a termálfürdő előcsarnokában ingyenes vércukorszint mérésre várják a vendégeket a Synexus Klinika közreműködésével reggel 9 órától délután 3 óráig. A vércukorszint mérés mellett lehetőség lesz egyéb ingyenes szűrővizsgálatokra időpontot egyeztetni.

A fürdő vendégszeretetéhez méltóan ingyenes idegenvezetésekkel koronázzák meg a programkínálatot. 2013. március 22-én az idegenvezetések a következő időpontokban indulnak: 11, 13 és 15 órakor. Egy idegenvezetés időtartama kb. 40 perc, a résztvevők száma maximum 25 fő. A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékukat az info.gellert@spabudapest.hu e-mail címen jelezhetik.

Lukács fürdő

A felújított Lukács fürdő ivócsarnokában március 22-én egész nap ingyenesen lehet megkóstolni a fürdő gyógyvizét.

A Lukács fürdő aulájában szintén lesz ingyenes vércukorszint mérés a Synexus Klinika közreműködésével reggel 9 órától délután 3 óráig. A vércukorszint mérés mellett lehetőség lesz egyéb ingyenes szűrővizsgálatokra időpontot egyeztetni.

Március 22-én délután 5 órától 7 óráig a HIPStudio közreműködésével „ A Lukácsban jártam a Víz Világnapján” címmel fotón örökítik meg a vendégek legkellemesebb pillanatait a fürdőben. A hozzájárulók részére az elkészült képeket kívánság szerint e-mailben eljuttatják. Az est fénypontjaként este 7 órakor salsa produkcióval szórakoztatják a látogatókat a fürdő termál részlegén.

Rudas fürdő

A nemrégiben felújított és az éjszakai fürdőzésről is híressé vált Rudas fürdőben a „Csodás víz” című fotókiállítás megnyitójával ünnepelik a Víz Világnapját. A képek megtekintése után érdemes ellátogatni az Erzsébet híd lábánál található ivókúthoz, ahol ingyenes gyógyvízkóstolásra várják az egészségre szomjazó résztvevőket.

Széchenyi fürdő

A Víz Világnapi programforgatag egyik kiemelkedő színfoltja a 2012-ben Magyar Termék Nagydíjat kapott, idén a 100. születésnapját ünneplő Széchenyi fürdő. A rendezvény alkalmából március 22-én 14 órakor és 16 órakor ingyenes gyógyvízkóstoltatással kedveskednek a látogatók számára.

Az idei programpalettát környezetvédelemmel, egészségmegőrzéssel, gyógyítással és művészetekkel foglalkozó kiállítók gazdagítják, akik termékeik széles skálájával vonulnak fel a kiemelt eseményen. Március 22-24. között a Théba Művészeti Akadémia jóvoltából zenei programokkal és kvízjátékkal is várják a látogatókat. Továbbá ezen a hétvégén olyan archív filmek is bemutatásra kerülnek, melyek a főváros fürdőinek világát és fürdőzési szokásait idézik a 30-as évekből.