TeSzedd 2014_A FŐKERT is várja az önkénteseket

TeSzedd 2014_A FŐKERT is várja az önkénteseketTeSzedd 2014_A FŐKERT is várja az önkénteseket

20 helyszínen, közel 1.500 főt vár május 9-11. között a FŐKERT Nonprofit Zrt. az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő TeSzedd! elnevezésű akció keretein belül.

Újdonság idén, hogy külön csikkgyűjtő önkéntesek is munkához látnak majd, így nem csak a jól látható, nagyméretű szemetet szedik össze a fővárosi parkokban, hanem az eldobált cigarettacsikkeket is. A TerraCycle Magyarország – amely cég arról ismert, hogy a legextrémebb hulladéktípusokat is újrahasznosítja – idén is ingyen átveszi és feldolgozza az akció során összeszedett csikkeket.

A FŐKERT küldetésének érzi, hogy a budapesti zöldterületeket ne csupán fenntartsa, kezelje, hanem egy élhetőbb környezetet alakítson ki Budapest parkjaiban, és terjessze a környezettudatos látásmódot, ezért több központi helyszínen - mint például a Margitszigeten, a Városligetben, a Városmajorban, a Gellérthegyen, az Erzsébet téren, illetve az Andrássy úton - koordinálja majd a szemétszedést az idei TeSzedd! alkalmával is.

Az országos szemétszedési programba a Philip Morris Magyarország Kft. és a TATA Consultancy Services (TCS) kollégái is bekapcsolódnak. Az említett vállalatok munkatársai a Margitszigetet és az Andrássy utat fogják megtisztítani az eldobált cigarettacsikkektől.