Új szabályok a fővárosi lakossági szennyvízszállításban

Új szabályok a fővárosi lakossági szennyvízszállításbanÚj szabályok a fővárosi lakossági szennyvízszállításban

A települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 59/2011. (X. 12.) Főv. Kgy. rendelet értelmében a szippantott szennyvíz elszállítását fővárosi közszolgáltatóként a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi (FTSZV) Kft. végzi. Az új rendszerben a vízfogyasztás alapján, a vízszámlával együtt kell fizetni azoknak, akiknek az ingatlanja csak részlegesen vagy egyáltalán nem csatornázott. A szolgáltatás díja 2013-ban változatlanul 337,70 Ft + áfa köbméterenként.

Hasonlóan az előző évhez, idén is átmeneti megoldásként lehetőség van arra, hogy a díjat az átvett folyékony hulladék mennyisége alapján állapítsák meg. Az erre vonatkozó igényt az FTSZV Kft. ügyfélszolgálati irodáján (FVM Zrt.) lehet személyesen leadni 2013. március 11. és március 29. között. Az ügyfélszolgálati iroda pontos címe megtalálható az FTSZV Kft. honlapján (http://www.ftszv.hu/kapcsolat/elerhetosegek.html).

Az ügyintézéshez az alábbi dokumentumokra van szükség: egy hónapnál nem régebbi, az ingatlan tulajdonlását igazoló dokumentum, továbbá Közgyűlési határozat társasházak esetén, valamint hivatalos meghatalmazás, amennyiben az eljáró személy eltér az igénylő személyétől.

Felhívjuk a Tisztelt Ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy a fenti átjelentkezési kérelmet csak azon ingatlanok esetében áll módjában az FTSZV Kft.-nek befogadni, ahol nincs lehetőség a közcsatornára kötésre!