Újabb elismerés a Szent Lukács Gyógyfürdőnek

Újabb elismerés a Szent Lukács GyógyfürdőnekÚjabb elismerés a Szent Lukács Gyógyfürdőnek

Az évszázados hagyományokkal rendelkező Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda idén márciusban vehette át ötcsillagos minősítését a Magyar Fürdőszövetség tavaszi közgyűlésén. 2013. április 18-án, a Nemzetközi Műemléki Világnapon Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója, valamint Éva Mariann, a fürdő vezetője újabb elismerő oklevelet vehetett át. Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága a fürdőkomplexumot kiemelkedő és példamutató helyreállításának elismeréseként ICOMOS díjban részesítette.

A Műemlékek és Történeti Együttesek Nemzetközi Tanácsa, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottságának célja, hogy országos és nemzetközi szinten előmozdítsa a műemlékek és történeti együttesek megőrzését, védelmét, felhasználását, értékeik érvényre juttatását. 2006 óta minden évben jutalmazza az általa legkiválóbbnak ítélt, három évnél nem régebben befejezett műemléki helyreállításokat. A díjazottak nevét minden évben a Nemzetközi Műemléki Világnap alkalmából (április 18.) az ICOMOS MNB elnöke hirdeti ki.

2013-ban a nagy hagyományokkal rendelkező gyógyfürdő-együttes kiemelkedő és példamutató helyreállításának elismeréseként a budapesti Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda is ICOMOS díjban részesült. Az ICOMOS-díj oklevelet a Nemzetközi Műemléki Világnap alkalmából Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója, valamint Éva Mariann, a fürdő vezetője vehette át 2013. április 18-án a Pest Megyei Vármegyeháza Dísztermében.

Az évszázados hagyományokkal rendelkező Lukács Fürdő rekonstrukciója a fürdő szinte minden területét érintette. A felújításnak köszönhetően korszerű, megszépült belső terekkel és új szolgáltatásokkal is várja vendégeit. Ilyen többek között a Himalája sótéglából épült sókamra, a török masszázs, illetve a prémium szolgáltatásként igénybe vehető privát fürdőzés. Az uszodatér végén egy gyönyörű, exkluzív szaunavilágot alakítottak ki, ahol a vendégek szauna szeánszokon is részt vehetnek.