Újdonságok a Gellért Fürdőben

Újdonságok a Gellért FürdőbenÚjdonságok a Gellért Fürdőben

A szecessziós stílusban épült Szent Gellért Gyógyfürdő 1918-ban nyitotta meg kapuit, de napjainkban is világszínvonalú szolgáltatásokkal várja vendégeit, ahol szinte valamennyi gyógyszolgáltatás igénybe vehető. A fürdő igyekszik szolgáltatásainak körét folyamatosan fejleszteni, illetve azokat a vendégek igényeinek megfelelően alakítani. Ennek érdekében számos új szolgáltatás kerül bevezetésre.

Koedukált fürdőzés már szombaton is

2012. május 5-től kezdődően szombati napokon a Gellért Fürdő mindkét termál részlege koedukált módon üzemel, ahogyan azt vasárnaponként már megszokhatták a látogatók. Így lehetőséget biztosítunk hölgyvendégeink részére is, hogy a férfi termál részleg gyönyörű környezetében pihenhessék ki a hét fáradalmait.

Díszkád

2012 februárjától újra igénybe vehető a termál díszkád. A gyönyörűen felújított, termálvízzel feltöltött medence egy szeparált helyiségben található, így a vendégek meghitt környezetben élvezhetik a fürdőzés örömeit. A két órás fürdőzést szaunázás, pezsgő és gyümölcstál bekészítés teszi teljessé.

Időtartam: 2 óra

Ár: 19.000 Ft / 2 fő

Szauna Szeánsz

2012 májusától Szauna Szeánszok szervezésére kerül sor a Gellért Fürdőben is.

A Szauna Szeánsz® a jó hangulat és a jó közérzet "szellemét" idézi meg a száraz-, illetve gőz szaunában. Minden Szauna Szeánsz® ideje alatt a szaunamester bent tartózkodik a vendégekkel a szaunában, fokozatosan hevíti fel a kabint az aromás ráöntésekkel a kályhára, ezzel garantálva a vendégek aklimatizálódását. Igyekszik személyre szabott ventilációt biztosítani, a vendégek körül szaunazászlója és törölközője segítségével kavarja a forró levegőt. Ezen kívül a szaunamester igyekszik minden, a szaunázást érintő kérdések megválaszolására.

Egy-egy program időtartama maximum 12-15 perc, de bárki, aki úgy érzi elég volt számára, nyugodtan elhagyhatja a szaunát. Minden egyes programnak megvan a maga külön varázsa.

A Szauna Szeánszok® igazi társas programok függetlenül attól, hogy társasággal vagy egyedül érkezett a vendég. Szaunamester kezdeményezésére jóízűeket beszélgetnek és legtöbbször viccelődnek a vendégek is. Amennyiben úgy érzi a szaunamester, hogy nyugalomra, csendre vágynak a vendégei, akkor csendesebb, nyugalmasabb Szauna Szeánszot® fog levezetni.

Időpontok: 3 alkalom / nap

Ár: szaunajegy  500 Ft / alkalom

Sókamra

A Szent Gellért Gyógyfürdő nappali kórházához kapcsolódik az ún. inhalatórium. Az inhalatórium elnevezés belégző kezelésre utal, és ennek megfelelően légúti betegségek gyógyítására jött létre. Amennyiben a felső- és alsó légúti betegségek több hétig fennállnak, akkor az inhalatóriumban alkalmazott kezelések - az esetek többségében - gyorsan segítenek.

A felső légutak gyulladása általában már 5-10 sókamrás kezelés hatására csökken, illetőleg megszűnik a lerakódott váladék feloldódása és kiürülése következtében. A kezelés gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt alkalmazható, mellékhatások nincsenek.  Visszatérő betegség és allergiás tünetek esetén a kúra többször is ismételhető.

Az inhalatóriumban tüdőgyógyász szakorvos áll a betegek rendelkezésére, aki a kezelés megkezdése előtt megvizsgálja és szaktanáccsal látja el őket.

Ár: 2100 Ft

VIP masszázs

A Gellért Fürdő emeletén új masszázshelyiség kerül kialakításra, ahol a vendégek részére exkluzív környezetben tudjuk a masszázsokat biztosítani. A különleges 60 perces terápia nemcsak az izmokat, a bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is, enyhítve a napi stressz hatásait, hiszen a masszázs az egyik legősibb és legkellemesebb természetes módszer a betegségek megelőzésére és gyógyítására.

Ár: 14.000 Ft