Ünnepeljük együtt Pest első gyógyfürdőjének születésnapját!

Ünnepeljük együtt Pest első gyógyfürdőjének születésnapját!Ünnepeljük együtt Pest első gyógyfürdőjének születésnapját!

2013 áprilisában, immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Budapest100, a százéves házak ünnepe, melyhez idén a Széchenyi Fürdő is csatlakozott. A Budapest100 kulturális eseménysorozat a százéves budapesti épületek köszöntésére szerveződő program, melynek elindítója az OSA Archívum, projektgazdája a Kortárs Építészeti Központ.

Április 6-7-én több tucat, idén százéves épület tárja ki kapuit a látogatók előtt: templomok, iskolák, gyárak, közintézmények és sok-sok lakóház készül születésnapi programokkal. Az épületek és programjaik ingyenesen látogathatóak. Egyes épületbejárásokra előzetes regisztráció szükséges.

A százéves házak ünnepe alkalmából Európa egyik legnagyobb, fedett fürdőkomplexuma, a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda is szeretettel vár minden kedves érdeklődőt.

Mindkét nap fantasztikus programkínálat várja a vendégeket. Az alkalomra szervezett fotókiállítás a Széchenyi fürdő elmúlt 100 száz évének legszebb pillanataiba, valamint a fürdőkultúra fejlődésébe enged betekintést. Ráadásként előre regisztrált ingyenes idegenvezetéssel egybekötött alagsor bejárással, gyógyvízkóstoltatással és meglepetés élő zenével kedveskedik a fürdő látogatói számára.