Virtuális séták a Fiumei úti sírkertben már mobil applikáción is!

Virtuális séták a Fiumei úti sírkertben már mobil applikáción is!Virtuális séták a Fiumei úti sírkertben már mobil applikáción is!

A www.nemzetisirkert.hu oldalon eddig is lehetséges volt séták tervezése, sírhelyek felkeresése, most viszont a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. mindezen funkciókat egy mobil applikáció segítségével teszi könnyen elérhetővé.

Az alkalmazás azonban sokkal többre képes, mint a honlapon elérhető verzió, itt ugyanis a navigációs rendszer (GPS) segítségével idegenvezető nélkül is végigsétálhatunk a sírkertben úgy, hogy a legjelentősebb sírhelyekről megkapunk minden szükséges információt, ráadásul pontosan látjuk a helyzetünket is a temetőn belül. 

Sétákat tervezhetünk, de ha csak bolyongani szeretnénk és nézelődni, a virtuális valóság (augmented reality, AR) funkcióval bárhol megtalálhatjuk a helyszínen a jelentős magyar történelmi, művészeti, vagy éppen tudományos élet legnevesebb képviselőinek sírhelyét.

Az alkalmazás által értesülhetünk a legfrissebb kulturális eseményekről is, melyek a sírkertben, vagy a Magyarországon egyedülálló Kegyeleti Múzeumban kerülnek megrendezésre.

A Fiumei úti sírkert alkalmazás letölthető iOS, Android és Windows Phone készülékekre egyaránt a QR kód segítségével.