Kazánban hasznosítják a fővárosi fenyőfákat

DSC_4800K
Budapesten a karácsonyi ünnepeket követően a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat. A logisztikai feladat nem mindennapi, mintegy 500-600.000 tűlevelű kerül ki az utcára, ezt a mennyiséget kell kezelni, illetve hasznosításukat megoldani. Az FKF Zrt. tapasztalatai szerint általában Vízkeresztet, január 6-át követően...
Tovább Tovább

Ütemterv szerint halad a fővárosi házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő rendszer bevezetése

DSC_4800K

A fővárosban eddig közel 100.000 lakossági szelektív hulladékgyűjtő pontot alakított ki az FKF Zrt., aláírásra került az új célgépek beszerzési szerződése és indul a projekt média kampánya – nagy előrelépések a fővárosi szelektív hulladékgyűjtésben. Minden az előre meghatározott ütemterv szerint zajlik “A fővárosi házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő rendszer” projektben – adta hírül Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. sajtótájékoztató keretében.

Tovább Tovább

Folyamatosan síkosságmentesítik a budapesti főutakat a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. téli célgépei

DSC_4800K

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően Budapesten korán reggel elkezdett havazni. A prognózis alapján estig három centiméter hó várható.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. reggel 06.00 órától III. készültségi fokozat szerint végzi feladatait, a téli célgépei kivonultak és folyamatosan síkosságmentesítik a fő- és közösségi közlekedési útvonalhálózatot, hogy biztosítsák a balesetmentes közlekedés feltételeit.

Tovább Tovább

Lopás és rongálás a Vérmezőn felállított kerékpárszervízponton

DSC_4800K

Három hónapig használhatták a biciklisek Magyarország első ingyenes önkiszolgáló szervizpontját.

2013. október 31-én adta át a Főváros a parkhasználóknak a Vérmezőn található kerékpáros parkot, mely Magyarországon eddig egyedülálló felszereltséggel rendelkezett. A pihenő egyik különlegessége a mindenki számára elérhető ingyenes szervizállvány volt.

Tovább Tovább

A Gellért Fürdő a világ öt legszebb uszodája között

DSC_4800K

2013 végén számos nagy presztízsű médiumban, mint a CNN és a brit Guardian jelentek meg hírek a budapesti gyógyfürdőkről. A francia közszolgálati televízió, a France 2 pedig külön összeállítást készített kizárólag a budapesti fürdőkről. A 2014-es év elején máris újabb toplista készült, ezúttal a világ öt legszebb uszodájáról.

Tovább Tovább

Fokozott készenlétben a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

DSC_4800K

Pénteken és szombaton havazás várható Budapesten - Este 22 órától fokozott készenlétben a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján pénteken, illetve szombaton havazás várható Budapesten, melynek mennyisége, intenzitása, valamint területi megoszlása jelenleg még bizonytalan.

Tovább Tovább