Egynyári virágbemutatót tartottak a Margitszigeten

DSC_4800K
A rendezvényt dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes úr nyitotta meg, aki a Virágoskert szépségén túl a Margitszigeten jelenleg zajló és már befejezett fejlesztések fontosságát méltatta. Ezt követően Szabó József vezérigazgató úr köszöntötte a jelenlevőket, aki hangsúlyozta, hogy a FŐKERT Nonprofit Zrt. feladatául tűzte ki a fenntarthatóság és az ökológiai szemlélet jegyében a városi zöldfelületeken az akár extenzíven, akár intenzíven, de mindenképpen ésszerűen fenntartható egynyári, illetve évelőfelületek népszerűsítését, mely a zöldterületek igényesebb megjelenésének előmozdítását hivatott szolgálni. Ennek jegyében idén a Margitszigeten több évelőágyás is kialakításra került, ezzel is tovább virágosítva a Duna koronaékszerét, a Margitszigetet.
Tovább Tovább

Karbantartási munkák a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben

DSC_4800K
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság tájékoztatja a lakosságot, hogy 2014. szeptember 4. és szeptember 15. között a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű karbantartási munkák miatt nem fogad hulladékot, ezért az FKF Nonprofit Zrt. gyűjtőjárművei Budapest valamennyi kerületéből - a szelektíven gyűjtött, újrahasznosítható anyagok kivételével – a lakossági hulladékot a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központba szállítják, ami a gyűjtőjáratok napi menetidejét jelentősen megnövelheti.
Tovább Tovább

Szombaton mossa az FKF a Petőfi hidat

DSC_4800K
Az FKF Nonprofit Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy szeptember 13-án szombaton 06.30 órától 15.30 óráig a Petőfi híd mosását végzi el egy forgalmi sáv részleges lezárása mellett. A munkát a híd északi (Pestről-Budára vezető) oldalán kezdik és a déli (Budáról-Pestre vezető) oldalán fejezik be.
Kérjük a gépjárművezetőket, hogy a munkaterület mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek, ezzel is segítve a FKF Nonprofit Zrt. munkáját.
Tovább Tovább

Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. - eredmények, fejlesztések, beruházások 2014-2020

DSC_4800K

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. életében az elmúlt 4 évben jelentős változás következett be. Míg az ezt megelőző években a cég mérleg szerinti üzemeltetési eredménye évi 450- 900 M Ft vesztesség volt, addig a 2010. évben a vállalat egy új fejlődési pályára állt. Budapest főváros által a 2010. évben adott nettó 711 M Ft-os anyagi támogatás után, a fürdők saját lábra álltak. A jó gazdálkodás eredményeképpen a BGYH Zrt 2011 óta minden támogatás nélkül is nyereséges céggé vált, a tavalyi eredménye már több mint 400 M Ft volt. A jövő héten átadásra kerülő Rudas fürdő bővítését is a vállalat a saját maga által megtermelt nyereségből finanszírozta.

Tovább Tovább

Magyar Termék Nagydíjat kapott a Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda

DSC_4800K
2014. szeptember 3-án 17. alkalommal adták át a Magyar Termék NagydíjŸ kitüntetéseket, melyeket idén minden eddiginél több, összesen 66 pályázó 66 pályázata érdemelt ki. A pályázat célja idén is az, hogy elismerje és díjazza a kiváló minőségű Magyarországon gyártott, és forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat, elősegítse a minőségtudatos szemléletet, valamint hogy a gyártók, termelők és szolgáltatók ösztönzésével emelje a fogyasztóvédelem általános szintjét. A nyertesek, a hagyományhoz híven, a Parlament Felsőházi Termében vehették át a kitüntetéseket.
Tovább Tovább

Több mint 140.000 darab árvácskát ültet el a FŐKERT Budapest közparkjaiban

DSC_4800K

Az egynyári növények elvirágzását követően, a FŐKERT Nonprofit Zrt. idén is több tízezer árvácska és díszkáposzta kiültetésével teszi színessé a Főváros kiemelt zöldterületeit. Beköszöntött az ősz, s a letűnő nyarat idéző, mostanra már megkopott szépségű egynyári virágok helyét felváltják az ősz színeiben pompázó árvácskák.

Tovább Tovább

Szolgáltatási szünet Káposztásmegyeren

DSC_4800K
A Káposztásmegyeri lakótelepen szeptember 15-én, hétfőn, reggel 8 órától előre láthatóan kedd éjjelig a távhőszolgáltatás szünetelni fog, amely mintegy 7.500 lakást érint.
Ezúton kérjük az érintett lakosság türelmét és megértését, az üzemszünetet a FŐTÁV jelenleg zajló, Európai Unió által támogatott nagyberuházása okozza, melynek célja az újpalotai hőkörzet és a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű összekötése.
Tovább Tovább

Wellness részleggel bővült a Rudas Fürdő

DSC_4800K

A BGYH Zrt. és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. között 2013 januárjában aláírásra került vagyonkezelési szerződése alapján a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2013. október 22-én kezdte meg a Rudas Gyógyfürdő déli szárnyának rekonstrukcióját. A felújítás eredményeképpen egy új élményfürdő került kialakításra, mely szervesen kapcsolódik a fürdő meglévő egységéhez.

Tovább Tovább

Óriási érdeklődés a budapesti történelmi fürdőkben a Kulturális Örökség Napjai alkalmából

DSC_4800K

A budapesti, történelmi fürdők idén is csatlakoztak a 2014. szeptember 20-21-én megrendezett Kulturális Örökség Napjai rendezvényhez. Az 1984 óta megrendezett esemény célja a műemlékek, emlékhelyek bemutatása a nagyközönség részére, egyfajta mozgósító akció, mely a látogatókban erősíti a kulturális örökség megóvásának igényét. Az öt történelmi fürdőt és a Gül Baba forrást több mint 750 vendég kereste fel a két nap alatt.

Tovább Tovább

Átalakítják és bővítik az újpalotai hőkiadó állomást, a beruházás alapkövét hétfőn helyezték el az FKF Fővárosi Hulladékhasznosító Művének területén

DSC_4800K
A Főtáv arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a fejlesztés lehetővé teszi a hulladék elégetéséből származó hőenergia fokozott hasznosítását a fővárosi távhőrendszerben, ezzel jelentősen csökkentve a földgázfüggőséget és az üvegházhatású gázok kibocsátását. A kedvező költségű hőenergia mennyiségének növeléséhez a jelenlegi berendezések ugyanis nem alkalmasak.
Tovább Tovább