Híreink

Több mint kétszázezer egynyári növényt ültet a FŐKERT a budapesti parkokba

Az árvácskák, nefelejcsek, tulipánok elvirágzása után sem maradhatnak üresen Budapest virágágyai, ezért a FŐKERT Nonprofit Zrt. munkatársai városszerte megkezdték a több mint kétszázezer változatos színű és formájú egynyári növény kiültetését.

Tovább Tovább

Két hete adták át, már megrongálták

Még csak két hete lehet használni, máris megrongálták a Gellérthegyi kőcsikós játszóteret. Vandálok festékszóróval fújták végig a padokat és a csúszdát, több táblát összefirkáltak és letörtek.

Szűcs Panni, a BVK Holding Zrt. szóvivője, 2014.05.08.-án az RTL KLUB műsorában,© RTL KLUB 2014

Tovább Tovább

Százmilliós károkat okoznak a vandálok és a tolvajok Budapesten

Nincs két hete, hogy elkészült a Gellérthegy egyik új látványossága, a felújított kőcsikós játszótér és az azt körülölelő Hasznos Hulladék út, és máris rongálás áldozata lett mindkettő. A játszótér eszközeit, padjait, az öt állomásból álló út egyik tábláját ismeretlenek a felismerhetetlenségig összefirkálták, a szemléltető eszközökből többet letörtek. A Budapesti Városüzemeltetési Központ közszolgáltató cégeinek, és így Budapesti lakosainak, minden évben több százmillió forintos kárt okoznak a vandálok és a tolvajok.

Tovább Tovább

TeSzedd 2014_A FŐKERT is várja az önkénteseket

20 helyszínen, közel 1.500 főt vár május 9-11. között a FŐKERT Nonprofit Zrt. az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő TeSzedd! elnevezésű akció keretein belül.

Tovább Tovább

A Főváros is részt vesz a TeSzedd! országos szemétszedési akcióban

Május 10-én, szombaton a Főpolgármesteri Hivatal, a BVK Holding Zrt., a Főkert és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ munkatársai részt vesznek a „TeSzedd!  - Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióban, amelyet az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség szervez, idén negyedik alkalommal. A program célja környezetünk megtisztítása, az egyéni felelősség, az önkéntesség népszerűsítése és kampány a közterületi hulladékelhelyezés ellen.
Tovább Tovább