Híreink

Lemosó permetezés Budapesten

Ahogy elkezdődnek a fagymentes napok, a FŐKERT Nonprofit Zrt. máris megkezdi a fővárosi parkok és fasorok fáinak tél végi lemosó permetezését. Alapvetően az éjszakai órákban permeteznek, hogy a gyalogos és közúti forgalmat ne zavarják.
A FŐKERT Nonprofit Zrt. mintegy három hét alatt végzi el a kezelésükben lévő több mint 10 ezer fa növényvédelmét, melyek között a kőris, a japánakác, a juhar, az ostorfa valamint a hárs a leggyakrabban előforduló fafaj. A lemosó permetezésre azért van szükség, hogy a fás részeken, kéregrepedésekben áttelelő kártevők - takácsatkák, levélatkák, levél- és pajzstetvek, amerikai lepkekabóca - számát csökkentsék.

Tovább Tovább

Tavaszi meleg februárban

Akár 20 fok is lehet holnap az időkép.hu szerint. Hogy ez az enyhe tél után a tavaszt jelenti-e, az még nem biztos, de az igen hogy egész héten szokatlanul enyhe lesz az idő, az ilyenkor szokásosnál akár 15 fokkal is melegebb lehet. Idén télen egyébként több mint 10% -kal kevesebb gáz fogyott az enyhe idő miatt és az utak takarításán is többszáz millió forintot tudtak megspórolni csak Budapesten.

Szűcs Panni, a BVK Holding Zrt. szóvivője, a TV2 műsorában, 2014. február 10-én © TV2 2014.

Tovább Tovább

Újabb elismerés Budapest egyik gyógyfürdőjének

Folytatódik a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett gyógyfürdők sikere a nemzetközi médiában. Ezúttal a Rudas gyógyfürdő méltán híres török kori termál medencéje zsebelhetett be egy újabb elismerést. A thrillist.com amerikai internetes portál összeállítást készített a világ 11 legszebb medencéjéről, ahol a fürdő az előkelő negyedik helyezést érte el.

Tovább Tovább

Interjú dr. Szűcs Pannival

dr. Szűcs Pannival, a BVK HOLDING Zrt. Kommunikációs és Pr igazgatójával beszélgettünk a budapesti házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő rendszer jelenéről és jövőjéről.

Tovább Tovább

14 órától ismét fokozott készenlétben a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a fővárosban a délutáni, esti óráktól csapadék, ónos eső várható. Kezdete, mennyisége, intenzitása, valamint területi megoszlása jelenleg még bizonytalan.
Klug Lajos, a társaság vezérigazgatója ezért délután 14.00 órától III. készültségi fokozatot rendelt el.

Tovább Tovább