Újabb 650 darab fát ültet a FŐKERT

DSC_4800K

A FŐKERT Nonprofit Zrt. 2014-ben több mint 1.000 darab fa kiültetésével járult hozzá Budapest levegőjének tisztaságához. A 2014 tavaszán elültetett több mint 450 db fa után, a IV. negyedévben újabb 650 fával gyarapodik a főváros.

Tovább Tovább

Főtáv-Alpiq megállapodás: 18 milliárd forintból fejlesztik a budapesti távfűtési rendszert

DSC_4800K
A Főtáv Zrt. és az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport vezetői egy több mint 18 milliárd forintos fejlesztési megállapodást írtak alá kedden Budapesten. A projekt része az Alpiq tulajdonában lévő Csepel II Erőmű korszerűsítése és hőtermelő kapacitásának bővítése, továbbá a dél-budai és a dél-pesti, eddig szigetszerűen működő távhőrendszerek összekapcsolása is.
Tovább Tovább

Téli felkészülés a BVK Holding tagvállalatainál

DSC_4800K

A Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK Holding Zrt.) cégei felkészültek a télre: az FKF szükség esetén a téli munkarend szerint takarítja és síkosságmentesíti a közutakat, a FŐTÁV felkészült a fűtési szezonra és megújult online ügyfélszolgálattal áll rendelkezésre, a FŐKERT megkezdte a parkok téliesítését. A kéményseprő-ipari vállalat a télen is előforduló esetleges veszélyforrásokra figyelmeztet. A BGYH fürdőiben már kaphatók a különböző típusú bérletek a jövő évre, és a Rudas Fürdő új wellness részlegében decemberben megnyíló szaunavilág is várja majd a vendégeket.

Tovább Tovább

Év végére egész Budapesten működni fog a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

DSC_4800K
Másfél éve indult el a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési program Budapesten, ekkor kezdte meg a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF) az első kék és sárga fedeles kukák kihelyezését. Mára 343 ezer új szelektív hulladékgyűjtő tartály van a helyén, a projekt végére pedig mind a 403 ezer a házakhoz kerül, így a főváros valamennyi lakója már otthon ki tudja dobni a szelektíven gyűjtött papír-, műanyag és fémhulladékot.
Tovább Tovább