Híreink

Hamarosan kezdődik Budapesten a 2014. évi lomtalanítás

Hamarosan kezdődik Budapesten a 2014. évi lomtalanítás

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. március elején - az V. kerülettel - megkezdi az idei lomtalanítást. A szolgáltatás logisztikájában változás nem lesz, az elszállítást az előző évek gyakorlatával megegyező módon végzi a társaság.
Az időpontokat a kerületi önkormányzatokkal történt egyeztetést követően alakították ki, valamint figyelembe vették a parlamenti és önkormányzati választásokat, valamint a nemzeti és vallási ünnepeket is, amikor a szolgáltatás szünetel.

Tovább Tovább

A FŐTÁV közösen fejleszt az FKF Zrt-vel az olcsóbb távhőért

A környezetvédelmi szempontoknak megfelelő távhőszolgáltatás széles körű elterjedése érdekében létkérdés az ár: az olcsó hő- és alapdíj. Versenyképessége fokozása érdekében a FŐTÁV az utóbbi években számos olyan beruházást hajtott végre, melyek eredményeképp a lakossági alapdíjat 10 %-kal csökkenthette, illetve a legnagyobb fővárosi ingatlan beruházók többsége is a távhőszolgáltatást választotta. Ennek egyik fő eleme volt a hosszú távú megállapodás megkötése az FKF Zrt-vel. A szolgáltató költségcsökkentési törekvéseinek újabb állomásaként több mint 5 milliárd forint értékben hajt végre beruházást, mellyel az FKF Zrt. üzemeltetésében működő Hulladékhasznosító Mű hőkiadó kapacitását lehet növelni. Ehhez mintegy félmilliárd forint vissza nem térítendő KEOP támogatást nyert a távhőszolgáltató.

Tovább Tovább

Lemosó permetezés Budapesten

Ahogy elkezdődnek a fagymentes napok, a FŐKERT Nonprofit Zrt. máris megkezdi a fővárosi parkok és fasorok fáinak tél végi lemosó permetezését. Alapvetően az éjszakai órákban permeteznek, hogy a gyalogos és közúti forgalmat ne zavarják.
A FŐKERT Nonprofit Zrt. mintegy három hét alatt végzi el a kezelésükben lévő több mint 10 ezer fa növényvédelmét, melyek között a kőris, a japánakác, a juhar, az ostorfa valamint a hárs a leggyakrabban előforduló fafaj. A lemosó permetezésre azért van szükség, hogy a fás részeken, kéregrepedésekben áttelelő kártevők - takácsatkák, levélatkák, levél- és pajzstetvek, amerikai lepkekabóca - számát csökkentsék.

Tovább Tovább

Tavaszi meleg februárban

Akár 20 fok is lehet holnap az időkép.hu szerint. Hogy ez az enyhe tél után a tavaszt jelenti-e, az még nem biztos, de az igen hogy egész héten szokatlanul enyhe lesz az idő, az ilyenkor szokásosnál akár 15 fokkal is melegebb lehet. Idén télen egyébként több mint 10% -kal kevesebb gáz fogyott az enyhe idő miatt és az utak takarításán is többszáz millió forintot tudtak megspórolni csak Budapesten.

Szűcs Panni, a BVK Holding Zrt. szóvivője, a TV2 műsorában, 2014. február 10-én © TV2 2014.

Tovább Tovább

Újabb elismerés Budapest egyik gyógyfürdőjének

Folytatódik a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett gyógyfürdők sikere a nemzetközi médiában. Ezúttal a Rudas gyógyfürdő méltán híres török kori termál medencéje zsebelhetett be egy újabb elismerést. A thrillist.com amerikai internetes portál összeállítást készített a világ 11 legszebb medencéjéről, ahol a fürdő az előkelő negyedik helyezést érte el.

Tovább Tovább