Híreink

Jövő héten éjszaka mossák a Váralagutat, a Lánchidat és a Szabadság hidat

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2014. április 7 – 11. között (hétfőtől péntekig) 23.30 órától 04.30 óráig a Váralagút, továbbá 2014. április 8-án (kedden) 23.30 órától 04.30 óráig a Lánchíd, valamint 2014. április 9-én (szerdán) 23.30 órától 04.30 óráig a Szabadság híd mosását végzi el teljes lezárás mellett.
 
Kérjük a gépkocsival közlekedőket, hogy a jelzett időpontokban úti céljuk eléréséhez válasszanak más útvonalat!
Tovább Tovább

Különdíjat kapott a Fővárosi Állat- és Növénykert termálvizes hőellátási projektje

Különdíjban részesült a Fővárosi Állat- és Növénykert termálvízzel való hőellátási projektje a III. Greennovációs Nagydíjon, a „Greennovatív szolgáltató” kategóriában.

Az intézmény új fűtési rendszere az állatkert, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. és a Főtáv együttműködésével valósult meg. A geotermikus (termál) energia hasznosítása 500 tonna széndioxiddal csökkenti a környezet terhelését, egyúttal közpénzt takarít meg. A fejlesztés eredményeképpen 2012-től a városligeti intézmény fűtését jelentős részben a Széchenyi fürdő termálvizének hőjével oldják meg.
Tovább Tovább

Otthoni szelektív hulladékgyűjtés

Nemzetközi tapasztalatok szerint az otthoni szelektív hulladékgyűjtés jobban támogatja az újrahasznosítást, mint a már ismert szelektív szigeteken történő szemétlerakás. Éppen ezért hazánkban is bevezetik az ilyen típusú gyűjtést. A Mokka vendége Kautzky Armand, színművész és Dr. Szűcs Annamária, a BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. kommunikációs és PR igazgatója voltak.
Tovább Tovább

Jótékonysági süteményvásár az Autizmus Világnapján

Jótékonysági süteményvásárt rendeztek a Fővárosi Önkormányzat cégei az autizmus világnapján. A rendezvényen a városüzemeltetési központ dolgozói önkénteskedtek, így összesen mintegy 600 ezer forintot gyűjtöttek össze az autizmussal élők támogatására.
 

Gyorsan fogytak a kakaós édességek a jótékonysági süteményvásáron, ahol az árat nem az eladók, hanem a vevők határozták meg. A pult mögött a Fővárosi Önkormányzat cégeinek dolgozói álltak. A Budapesti Városüzemeltetési Központ dolgozói továbbá egy hét alatt félmillió forintot ajánlottak fel az autizmussal élőknek.

Szűcs Panni, a BVK Holding Zrt. szóvivője, a HÍR TV műsorában, 2014. április 2-án © HÍRTV 2014.

Tovább Tovább

Autizmus világnapja - Jótékonysági süteményvásár a budapesti közműcégek részvételével

Az Autizmus Világnapja alkalmából, a Budapesti Patrónus Alapítvány azon felhívásához csatlakozott a BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. tagvállalataival, valamint a Fővárosi Csatornázási Művek, amellyel az autizmussal élők támogatott életvitelének ügyét szolgálják.
Tovább Tovább