Rajtad is múljon! Egynyári virágágy tervező pályázat a fény jegyében

DSC_4800K

Már több éve hagyomány, hogy a budapesti virágágyak kiültetési tervei egy kiemelt fontosságú esemény, kulturális program, vagy épp a nemzetközi figyelem középpontjában lévő tudományos témához kapcsolódva készülnek el. 2015 a „FÉNY nemzetközi éve” lesz, ehhez kapcsolódva a virágágyak a fény mindennapi életünkre gyakorolt hatásait, fontosságát, valamint a fényt, mint éltető erőt fogják megjeleníteni.

Tovább Tovább

Szünetelni fog a melegvíz szolgáltatás a XIII. és a XIV. kerületek egyes részein

DSC_4800K
A FŐTÁV Zrt. tájékoztatja fogyasztóit, hogy távvezetéki hibajavítás miatt Újlipótvárosban, Angyalföldön és a Kacsóh Pongrác úti lakótelepen 2014. augusztus 13-án, szerdán reggel 8 órától előre láthatóan 22 óráig a melegvíz szolgáltatás szünetelni fog. A szolgáltatás-kiesés a XIII. és a XIV. kerületek egyes részeit érinti.
 A szolgáltatás kieséssel érintett utcák teljes listáját megtekinthetik a FŐTÁV on-line munkatérképén: http://www.fotav.hu/fotav-zrt/munkaterkep/
Tovább Tovább

Energiahatékonysági felmérésre lehet pályázni a FŐTÁV-nál

DSC_4800K
A fővárosi távhőszolgáltató ingyenes, komplex energiahatékonysági auditra írt ki pályázatot budapesti, kivételesen nem távfűtéses lakóépületek és üzleti fogyasztók részére. Az öt nyertes épületre végzett felmérés során feltárásra kerülnek a gépészeti, villamos, építészeti hiányosságok, melyet követően az auditot végző tanácsadó a nyertes pályázókkal egyeztetett intézkedési tervet dolgoz ki.
Tovább Tovább

Hőségriasztás és hatalmas viharok

DSC_4800K

Hatalmas viharok voltak több helyen is az országban miközben másodfokú hőségriasztást adott ki a tisztiorvosi hivatal. Baranyában például galambtojás nagyságú jégdarabok estek, háztetőket is megrongált. Az Alföldön viszont még a 25 fokot is meghaladhatja majd a napi középhőmérséklet. Napközben pedig akár 35 fok is lehet.

Szűcs Panni a  TV2 műsorában, 2014. július 17-én © TV2 2014.

Tovább Tovább