Különdíjat kapott a Fővárosi Állat- és Növénykert termálvizes hőellátási projektje

DSC_4800K
Különdíjban részesült a Fővárosi Állat- és Növénykert termálvízzel való hőellátási projektje a III. Greennovációs Nagydíjon, a „Greennovatív szolgáltató” kategóriában.

Az intézmény új fűtési rendszere az állatkert, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. és a Főtáv együttműködésével valósult meg. A geotermikus (termál) energia hasznosítása 500 tonna széndioxiddal csökkenti a környezet terhelését, egyúttal közpénzt takarít meg. A fejlesztés eredményeképpen 2012-től a városligeti intézmény fűtését jelentős részben a Széchenyi fürdő termálvizének hőjével oldják meg.
Tovább Tovább

Otthoni szelektív hulladékgyűjtés

DSC_4800K
Nemzetközi tapasztalatok szerint az otthoni szelektív hulladékgyűjtés jobban támogatja az újrahasznosítást, mint a már ismert szelektív szigeteken történő szemétlerakás. Éppen ezért hazánkban is bevezetik az ilyen típusú gyűjtést. A Mokka vendége Kautzky Armand, színművész és Dr. Szűcs Annamária, a BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. kommunikációs és PR igazgatója voltak.
Tovább Tovább

Jótékonysági süteményvásár az Autizmus Világnapján

DSC_4800K
Jótékonysági süteményvásárt rendeztek a Fővárosi Önkormányzat cégei az autizmus világnapján. A rendezvényen a városüzemeltetési központ dolgozói önkénteskedtek, így összesen mintegy 600 ezer forintot gyűjtöttek össze az autizmussal élők támogatására.
 

Gyorsan fogytak a kakaós édességek a jótékonysági süteményvásáron, ahol az árat nem az eladók, hanem a vevők határozták meg. A pult mögött a Fővárosi Önkormányzat cégeinek dolgozói álltak. A Budapesti Városüzemeltetési Központ dolgozói továbbá egy hét alatt félmillió forintot ajánlottak fel az autizmussal élőknek.

Szűcs Panni, a BVK Holding Zrt. szóvivője, a HÍR TV műsorában, 2014. április 2-án © HÍRTV 2014.

Tovább Tovább

Újabb 450 darab fát ültet a FŐKERT

DSC_4800K

A tavaly ősszel ültetett több, mint 300 fa után, idén tavasszal folytatódik a faültetési program, amelynek keretében a FŐKERT Nonprofit Zrt. újabb 450 darab fa kiültetésével járul hozzá Budapest levegőjének tisztaságához.

 

Tovább Tovább